Wednesday, October 31

TEDxTallinn


Kolmapäeval käisin sellises vanalinna pubis nagu NOKU. Naljakas, ma tean! Avastasin Facebookist (kordki ka millegipoolest kasulik), et TEDxTallinn otsib appi vabatahlike. Mõtlesin, et kuna mul selle PÖFFi asjaga enda hajameelsuse tõttu nihu läks, pean sellest võimalusest kindlasti kinni haarama.

Ma ei tea, kas olete kursis TEDx kontseptsiooniga. Kindlasti paljud on näinud neid Ideas Worth Spreading videosid (näiteks Ameerika omasid), aga kindlasti pole väga paljud TEDxst midagi kuulnud. Kui tahate teada, mis on TEDx, siis soovitan taaskord Youtube maailma sukeldada.Youtube - Love-love-love you!

Igastahes, jõudsin siis koos kursaka Kadiga NOKUsse ja olime kõige esimesed, tulime otse loengust ja jõudsime varem. Tellisime endale teed ja istusime mõnusasti diivanitele. Mulle iseenesest NOKU meeldis, selline chill lebotamise koht. Ideaalne tudengitele. Varsti kogunes ülejäänud rahvas ja kokku oli meid umbes 40.

Mulle jättis korraldustiimi etteaste väga hea mulje, nad olid enesekindlad ja nendest kiirgas huvitav isikupära. Nad olid nii vahvad. Rääkisid pikemalt TEDx organisatsioonist, eesmärkidest jne-jne-jne. Kokkuvõtvalt võin öelda seda, et läksime Kadiga pressitiimi - SUPER grupp meie jaoks ju! Saame ennast proovile panna ja meie grupi eestvedajal tundus ka heameel olevat, et oleme just ajakirjandustudengid. Nüüd läheme mõnipäev lõunale kõik koos ja hakkame arutama, missugused on meie ülesanded. Kindlasti hakkan teid kursis hoidma, mida kokkusaamistel räägime ja kuidas ürituse korraldus kulgeb. TEDxTallinn leiab aset 3. mail Salme Kultuurikeskuses.

Kas te olete vaadanud juba Meriti blogi? Tema blogis leidub mitmeid lahedaid persoonikaid. Nüüd on tal käimas bloginädal, kus intervjuueerib erinevaid blogijaid. INTERVJUU MINUGA on siin: http://meritmerit.wordpress.com/2012/10/29/sandra-pikk-blogist-sandrelle-blogspot-com/

TEDxTallinn
Kogu eeltöö ja järeltöö

Monday, October 29

"Laheda Koolipäeva" Hea Eeskuju konkurss


Kuni 31. oktoobrini on võimalus esitada Hea Eeskuju kandidaate. Kui te teate mõnda noort, kelle särasilmsus ja soe süda on muutnud teie kodupaika paremaks, siis andke aina teada! Kõikide parimate lugude esitajate vahel jagatakse laiali Viru Keskuse kinkekaarte 500€ väärtuses. Täpsem info: www.noortekonverents.ee/eeskuju

Kindlasti kirjutage. Te ei kujuta ette, kui hea tunne on seal laval seista ja tunda, et oled kellegi jaoks midagi olulist ära teinud.

Kui tahate täpsemalt teada, millega tegemist, siis minu "Laheda Koolipäeva" postitused läbi aastate on SIIN ja SIIN!





DIY: Peter Pan collar


Olen ammu Peter Pani stiilis collareid piilunud ja täna tuli väike meisterdamistuhin ka peale. Otsisin Youtubest esimese lõikega video ja proovisin kohe järele teha.

Lisan selle lõike siia ka. Printisin selle umbes poole A4 paberi peale (kohendasin wordiga sobivaks. Vaatasin, et ei jääks liiga suur või väike minu kaela jaoks).

Pärast paberikontuuri välja lõikamist joonistasin lõike pehme fliisi stiilis alusele (pildil, ma täpselt ei oska materjali kirjendada). Materjali panin kahekordselt, sellepärast pidin ka natukene õmblema. Petisin kahe kihi vahele ka atlaspaelad. Pärlid ja litrid lisasin collarile kuuma liimiga.

Hästi lihtne ja ei võta absoluutselt palju aega ning annab outfitile funki juurde (+ odavam, kui Eesti poodides, kus hinnad algavad alates 20 eurot). Netis on niii palju igasuguseid pilte, Youtubes tuhandeid õpetusi. Vaadake ja leidke endale sobiv, sest minu esimene proovikivi pole kindlasti kõige eeskujulikum. :)

Toredat katsetamist! Kui olete ise juba järele teinud või mõtlete teha, siis pange mulle kommentaaridesse enda sissekande link. Oleks huvitav näha teie lähenemist ja avastada uusi blogisid. :)

Lõige, mille järele tegin. www.keepcalmdiy.com


 Mummi tõi Saksamaalt. :) Leidsid mulle Maanuga huvitava vintage kaelakee vintage poest, mis natukene putitamist vajab. :)

Sunday, October 28

29.10


Alates uuest nädalast on mul väike tunniplaani muudatus. Esmaspäevast kolmapäevani on kella kümnest kool, vahepeal on paus ja siis õhtul jälle loeng. Neljapäeval algab esimene loeng taaskond kell kümme, aga siis on väikene paus ning sellele järgneb kaks loengut. Reede, laupäev ja pühapäev on vabad. Hakkan kuulama kaht uut ainet: vene ajakirjandusajalugu ja ajakirjanduseetika.

Mul on hetkel mingi sojakastme isu tekkinud. Lisan seda igale poole juurde. Ilmselt on see harjumus tulnud tänu sushile. Tõnu ütles, et ma olen väike sojahull, niiet mus, alloleva pildi pühendan Sulle!

Käisime Tõnuga pärast pikka jalutuskäiku ja otsimist vanalinnas Von Krahlis söömas ja me olime nii näljased, et hindasime ennast üle. Mõtlesime, et portsud on väikesed, sest hinnad olid ülemõistuse head. Võtsime siis eelnäksimiseks küüslauguleivad. Lisaks mina ühe koorse supi, Tõnu krevettidega prae ning lõpuks tervislikud kanaburgerid. Teenindaja tuletas Tõnule meelde, et "te olete ikka kahekesi, jah?" Samas ei öelnud portsude kohta ka midagi. Samas mina sain mõnusalt kõhu täis, ei söönud ennast üle (muidugi sellepärast, et ma jätan suht palju alati alles), aga Tõnul oli kõht täis kuni hommikuni. Samas tahtsimegi erinevaid sööke proovida. Samas-samas-samas. :D

Alati, kui Tõnu käib minu juures Tallinnas, on meil siin nii mõnus olla. Oleme nii sarnased ja tahame mõlemad näiteks uusi kohti või sööke avastada. Teisest küljest jällegi meeldib meile lihtsalt siin minu juures vedeleda ja ise süüa teha ning mingisugune seriaal kõrvale vaatamiseks võtta.


Friday, October 26

26.10


Veidi keeruline nädal seljataga  ja hetkel olen taaskord kodus. Mul hakkab nüüd reedeti vaba olema! Samas, kui varem algas loeng alles esmaspäeva õhtul, siis nüüd on loeng ka esmaspäeva hommikul. Mul said osad ained läbi ja uuest nädalast tulevad nende asemel uued.

Järgmisel neljapäeval olen Tallinnas Tankla omadega. Seoses meediareisiga külastame Äripäeva, Eesti Ekspressi, Cosmipolitani, Terevisiooni ja Sky Plussi. Kusjuures, kolme esimesega tegingi kokkulepped ise. Kindlasti tuleb vahva päev, mis annab ka minu erialale palju juurde!

Täna õhtul otsustasime Tõnuga ühte kohta lõõgastuma minna ja aja maha võtta. Sounds fair.

 Õhtusöök Tõnuga enne kojusõitu

Tuesday, October 23

Korterisaaga jätk: veeuputus


See on suhteliselt võigas pilt ja kindlasti mitte inspireeriv detail minu elamisest, mida kommentaarides küsinud olete. Tahtsin lihtsalt edasi anda pilti, mis toimus täna minu üürikorteris.

Kirjutasin, et aitan täna kodukoha noortel Tallinna ülikoolides ringi liikuda ja väikestviisi saatja olla. Istungi noortega parasjagu BFMi klassiruumis ja vaatan, et isa helistab. Panin kõne kinni, ise mõtetes torisemas, et ta ju teab, et mul hetkel kiire ja ei saa jutustada. Järgneb teine kõne. Tavaliselt saab ta märguandest aru ja ootab, kuni ise tagasi helistaksin. Panen siis uuesti kinni ja saadan juba sõnumi, et ei saa rääkida ja kas midagi pakilist. Sain vastuse: "Helista kohe, korter upub!"

Ma oleks nagu jalaga kõhtu saanud. Korter? Upub... KUIDAS?

Ütlesin ruttu Timole, et ta võtaks juhtimise üle, sest sellises olukorras ei saanud ma lihtsalt jääda sinna. Pidin koju jooksma ja vaatama, milles asi. Salamisi lootsin, et kõik on ikka korras, olgu, salamisi lootsin ka, et leke tuleb ülevalt viiendalt, mitte minu neljanda korruse korterist. 

See on jälle üks halvimatest unenägudest. Alguses võtmed ja nüüd see uputus - mis toimub? Pealegi, olen kuulnud kuidas tuttavad on pidanud teiste korterite remonte lihtsalt kinni maksma. Ja minu all on veel kolm korterit!

Jõudsin enda trepikotta ja kõige suurema kahjustuse saanud noormees, kes elab minu all, ootas minu tulekut juba enda ukse peal. Ta tuli minuga kaasa ja kohe avanes vaade veest maas ja sellest, kuidas koridori, köögi, vannitoa ja magamistoa vaibad märjad olid... ja veel mingi mustuse-poriga koos. Korteris oli nagu saun, akendel olid niiskusest veepiisad ja köögi aknalaud tilkus. Väga inetu vaade oli. Minu täiesti punased vaibad olid täiesti mustad!

Samal ajal jõudis ka ühistu esimees ja selgus, et lekkimine algas vannitoast, veenäitude juurest. Põhimõtteliselt oli santehniku hinnangul asi remondis, mida omanikud hiljuti tegid. Mingisugune polt veetoru ümber oli liiga kõvasti kinni keeratud ja see ei pidanud enam surve all vastu. Mina polnud selles lekkimises süüdi, aga ma kujutan ette, milline löök on see korteri omanikele.

Käisin vaatamas selle noormehe korterit ja tõesti, tapeedid olid vettinud, laest rääkimata... Tal olid aknalaual mingid klaasid ja need olid ka ääreni vett täis. :D Tema sai ka kelleltki telefonikõne, polnud samuti kodus. Jube vaatepilt, jube. Lisaks lekkis vesi alumistele korrustele ka.

Hoolimata sellest, et mina polnud süüdi, on mul ikkagi nii paha tunne, sest minu korterist ju hakkas kõik pihta ja teiste mööbel/elamine kannatas selle all. Korteriomanikud just lahkusid, aga lahendus on põhimõtteliselt see, et igal korteril on kindlustus, aga see ei korva kõike. Omanikud peavad mingid kahjud ise kinni maksma. Minu korterit tullakse ka üle vaatama, sest torudest lekkis kuuma vett ning laminaat on nüüd muljunud. Kahju, see ka ju värskelt maha laotud.

Lõpetasin mõni aeg tagasi koristamise ka. See mustus jõudis ikka igale poole. Täiesti õudne. Käisin oma kümme korda kindlasti mopiga kõik põrandad läbi. 

Kõige hullem on see, et mul on homme eksam ja ma ei tea, mis sellest saab. Lisaks essee, mis tagab edasipääsu eksamile. Lootsin nii väga täna õhtulgi natuke õppida, aga ma olen emotsionaalselt kuidagilt nii väsinud. Ma ei saa aru, mis minuga siin Tallinnas toimub...

Ilusad punased vaibad peaksid olema :D