Monday, August 15

Hauka Laat 2011


Järjekordne Hauka laat maha peetud! Esimesel päeval, reedel, kui oli laada-avamine, ei läinud me Tõnuga veel Antsla, sest ilm oli kohutav. Vihma kallas, 23.00 ajal jäi küll vihm järele, aga siiski oli väljas sopane ja polnud ausaltöeldes tujugi kuhugile minna. Hiljem muidugi mõtlesime ka selle peale, et ei hakka raha raiskama, et paariks tunniks peole minna. Otsustasimegi alles laupäeval Antsla minna!

Tõnu perekonnal on traditsiooniks saanud see, et alati, laada ajal, ollakse tema õemehe ema juures. Mina võtsin nende "üritusest" juba teist aastat osa ja võtan ka edaspidi. See on selline lahe aeg, kus me kõik jälle kokku saame, sööme-joome, räägime ja läheme laadale. :) Alati on super lõbus meil olla!  Mulle väga meeldib Tõnu perekond (olen sellest vist varem ka rääkinud), mind on alati nii hästi vastu võetud, me saame nii hästi läbi, teeme tihti koos midagi. 

Laupäeval ei läinud me jällegi peole, olime niisama Antsla linnas, käisime baarides ja pubides ringi. Mul oli isegi hea meel, et sel aastal tegime midagi muud, sest iga aasta on käidud seal pidudel. Sel korral hoidsime raha kokku + meil oli paljupalju lõbusam, kui varem on olnud. Vähemalt mul oli. :)

Tahtsin veel seda öelda, et mul on alati nii lahe kuulata seda, kui keegi astub minu juurde ja ütleb, et loeb minu blogi või ootab uut sissekannet. Laadal oli jälle selliseid juhuseid ja äge on enda facebooki postkastist midagi siirat ja toetavat leida.  Niii vägev! sSuur aitäh! It means to me a lot!

 Joosep & Emil
Tibul oli pohmakas jpg
Tõnu & Timmo

Hehe, nüüd siis pilte asjadest, mida endale laadalt soetasin. Kui üldiselt rääkida, siis Hauka laat on nagu Hauka laat ikka. Väga palju sarnaseid asju müüdi, mida on müüdud ka eelnevatel aastatel. Või, võtame näiteks lillelised jalanõud - neid võisid näha igal nurgal. Mulle just ei meeldinudki jälle laada juures see, et nii palju sarnaseid asju müüakse. Iga nurga peal jälle samad riided. Saan aru, et hinnad on erinevad ja ega kõik riided ei saagi olla erinevad, omapärased. Kuid siiski. Kodudeel isegi arutasime Tõnuga, et huvitav, kas laada korraldajas hoolitsevad selle eest, et sortiment oleks ikka lai ja võimalikult erinev või lastakse kauplema vaid need, kes paremini maksavad?

Üritasingi endale osta midagi sellist, mida iga nurga peal just ei müüdud. Muidugi vaatasin ka seda, kes-kus paremini midagi pakub. Tänu Tõnule ja Timmole sain isegi päris mitu asjakest kauplemise teel üsna hea hinnaga! :D Hinnast veel rääkides, siis sel korral leidsin päris palju neid kaupu, mis on laoülejäägid või mis on läinud juba tootmisest välja ja müüdakse üli hea hinnaga.

Üli nunnu öökull! Ma olen totaalne öökulli fänn viimasel ajal. Selle hinnaks oli 4.-
 Uus ja suur lemmik! Romantiline ja naiselik kaelakee - olen sellist ammu otsinud. 6,50
Seda sõrmust käisin kaks korda vaatamas ja lõpuks otsustasin siiski osta. Hind oli 10.- Selle kohta ütleks, et ma ei saanud seda sõrmust "hea hinnaga", aga ma ei hakanud kauplema ka, sest neiu, kellelt selle soetasin, ei tundunud üldse sümpaatne. Mu sõber küsis temalt, et kas tegemist on käsitööga või on ta vaid edasimüüja. Selle peale ütles ta juba kuidagilt üleolevalt, et LOOMULIKULT edasimüüja, et tema ei viitsi nende käsitöönikerdistega jamada ja pealegi tunduvad talle need ehted palju ilusamad ja efektsemad. 

Mind ei häirinud üldse see, et talle võib-olla ei meeldi käsitöö. Kõigile ei peagi meeldima. Aga ennast saab väljendada ka teisiti. Minul, kui käsitööga tegeleja, oli seda kuidagilt vastik kuulata. On kohe näha, et inimene ei oska väärtustada seda, mida inimene on oma kätega teinud ja kui palju enda aega sellesse pannud. Tänapäeval tegeldakse nii palju masstoodanguga! Käsitöö, seda ise tehes või ostes, on ju palju erilisem ning omapärasem. Mulle endale väga meeldisid need ehted, mida see neiu edasi müüs ja jäängi kindlasti veel ostma sarnaseid ehteid. Kuid ma arvan, et see neiu ei ole näinud tõeliselt ilusat käsitööd. Mul on kahju, et ta emotsiooni-ajendil või teadmatusesest ei tea, millest ta räägib. Ma vaatan palju ringi ja aina imestan, kuidas keegi näiteks fimo savist vapustavaid asju teeb. Samas, sellest ei peagi kõik aru saama... aga eks ta olegi nii, et nii palju, kui on inimesi, on ka erinevaid arvamusi.


Igal laadal olen ma otsinud endale valget vesti, mida sügisel on üli mõnus kanda. Isegi poodides jahtisin seda. Olen otsinud midagi lihtsat ja selle ma lõpuks leidsingi! Hinnaks 20.-, mis polegi tohutult suur summa.


Oi, see kollane džemper on nüüd mu lemmik vist! See on niiiii pehmest materjalist!! Alghind oli 20.- aga  saime 15.- Super cool! Sellist  džemprit nägingi ainult ühes kohas ja sealt ostsingi kohe ära.

Ma ei tea, valged papud on minu must have. Kui midagi selga proovin, siis tean, et panen jalga valged papud. Need nagu sobiks kõigega!  Selliseid ma ei näinud ka mitte kusagil mujal kui ainult seal, kust need ära  võtsin. Tohutul kaua otsisin selliseid, mis mulle meeldiksid. Alguses kahtlesin, kas üldse ostangi, sest tellisin mõni aeg tagasi endale Hiinast riideid ja jalanõud olid sellel lehel nii odavad lihtsalt! Mõlesin, et saan selle raha eest midagi lahedamat. But neeeh... Ikkagi võtsin ära, sest neid läheb mul nagunii praegu vaja ja Hiinast ma tellimust praegu enam ei tee... 14.- pealt saime 13.50 peale. :D Vähemalt midagigi...


Vot, Lumene müüski enda laojääke või ma ei mäleta, mida nad selle kohta ütlesid. Minu meelest ei olnud tootmisest väljas, aga never mind. Roosakat värvi nr 12 Lumene huuleplga hinnaks oli 2.50, Lumene eye liner pencil oli 1.50 (olen seda ka endale ammu tahtnud). Lõpuks sain nendelt kõikidelt veel alla, sest ostsin mingisuguse dušigeeli veel. Lahe ju nii odavalt midagi saada! 

Rimmeli küünelaki sain 2.- 1.50 peale. Ideaal kosmeetikas maksis see 4.- kanti, kui ma ei eksi, sest tahtsin seda osta aga lõpuks mõtlesin ümber. Isegi Sally Hanseni küünelakid olid nii hea hinnaga, 2-3 eurot vist. Sally Hanseni seast ma aga enam midagi lahedat endale ei leidnud. Tegelikult Rimmeli küünelakid on mulle alati meeldinud. Ühes seerias on neil sellised mõnusad ning laiad pintslid, tänu millele saab paari tõmbega küüned lakitud. Pealegi püsivad need päris kaua peal ja ei kulu nii ruttu. Seega soovitan!


Kui helmehaljda telki nägin, sattusin ekstaasi. See ekstaas aga kadus üsna ruttu, sest müügis polnudki nagu eriti midagi, võib-olla olid lahedamad asjad juba ära ostetud, aga jah. E-pood on neil ikka parem! :D Sellel pildil ei ole kõik helmehaldjalt ostetud asjad. Helmehaldjast sain juurde Fimo savi ja haaknõela + lisaks helmehaldja kalendri, mille pärast ma üldse midagi soetasin, sest tahtsin seda kalendrit saada :D:D Selles kalendris on õpetused jms. Jeei...?


Lõpetuseks, ostsin koju midagi emme-issi jaoks ka, nemad sel korral laadale ei tulnud. Üks silt on meil nüüd ukse juures ja teine sauna ukse juures. Olidki meil sellised ilustavad sildid puudu!


Uh, nüüd tulin lagedalt jälle natukene pikema postitusega! Oi, kui tubli ma olen! Pildistasin enda ostud üles, sest mul oli iga asja juurde midagi rääkida ja pildid illustreerivad ju üsna hästi minu juttu. Tegelikult oleks mul päris lahe lugeda teie arvamusest möödunud Hauka Laadast ja teie ostudest enda kommentaaride alt! :)

6 comments:

  1. Nägin Sind ühes pubis Hauka Laada ajal.Sind näha oli väga meeldiv ,sest su blogi ja asjad mida sa ise teed on väga-väga ilusad :)

    ReplyDelete
  2. heii, väga väga meeldib su blogi, kirjutad nii siiralt ja su enda meisterdatud asjad ka superägedad :) Aga mul selline küsimus, et kas käid solaariumis? Pidevalt jääb silma su ilus pruun jume, sellepärast küsin :)

    ReplyDelete
  3. Päris palju asju said ja veel ilusad ka ;) Minul seeaasta ei jäänud eriti mitte midagi silma. Sain endale ainult ühed retuusid ja see oli ka kõik. Ja ka mina nägin sind laupäeva õhtul kindlas kohas. :)

    ReplyDelete
  4. Oi, aitäh eile! Anonymous 2: Ei käi solaariumis hetkel, tavaliselt käin talvel paar korda, sest suvel päevitab mind päike. :) Aga aitäh-aitäh! :)

    ReplyDelete
  5. Oo...sõrmus on tõesti väga kena. Ah, ma ei teeks üldse välja sõrmuse müüjast. Miskipärast ma ei suuda parema tahtmise korral ka suvaliste inimeste sapistest kommentaaridest hoolida.

    ReplyDelete
  6. Lahe, kui meeldib. :):) Oi, siis oled sa äärmiselt tubli ju!

    ReplyDelete