Monday, November 10

DOMINO TASSIKOOGID


Võtsin lõpuks plaani ja tegelesin laupäeval nende tassikookide küpsetamisetamisega! Tegu on eriti rammusa, aga ka eriti maitsva magustoiduga. :) Samas vahel ju võib, eks? Need tassikoogid on inspireeritud ja mugandatud ühe youtuberdaja Tanya Burr'i Oreo Cupcakes'i retseptist! ;)


TASSIKOOKIDE PÕHI
175g võid
165g suhkrut
125g jahu
3 muna
1tl söögisoodat
1 pakk Domino küpsiseid

TASSIKOOKIDE "MÜTS"
2 pakki Domino küpsiseid
100-150g võid
200g suhkruglasuuri

SUHKRUGLASUUR
1 munavalge
1 tl sidrunimahla
2,5dl tuhksuhkrut ühe munavalge kohta

Täpsemad selgitused & soovitused panen kirja piltide alla. Kel viitsimist nokitseda, siis soovitan järele proovida - tassikoogid said kiidulaulu tervelt perelt ja tegelikult pole neid üldse keeruline teha. Hea vaheldus tavalistele muffinitele.


TASSIKOOKIDE PÕHI
Segage kokku toatemperatuuril (võtke näiteks tunnike enne toiduga mässamist või külmkapist välja) või, suhkur ja mikserdage kuni tainas muutub kreemiseks. Lisage sinna sekka kolm muna, üks teelusikas söögisoodat ja pool jahu kogusest. Nii on kergem mikserdada ja ülejäänud jahu võib jooksvalt lisada. Tanya lisas enda segule veel kookospulbrit, aga mina jätsin sel korral lisamata.


Kui tainas valmis, siis "peitke" iga tassikoogi põhja üks Domino küpsis. Soovitan neid natukene näiteks piimas või vees leotada, siis tuleb pehmem amps! Seejärel täitke vormid (mina kasutasin ühesuguste koguste saamiseks jäätiselusikat) ja pange koogid nii 180 kraadi juures umbes 15-20 minutiks küpsema. 


SUHKRUGLASUUR
Suhkruglasuuri tegemiseks meil tuhksuhkrut ei olnud, aga see-eest oli meil selle valmistaja! Tegelikult peaks suhkruglasuuri ka poest saama, aga kuna ka seda meil ei olnud, siis tegimegi ise ühest munavalgest, tuhksuhkrust ja sidrunist. 1 teelusikas sidrunimahla paksendab glasuuri ja on sellepärast vajalik. :)


TASSIKOOKIDE "MÜTS"
:) Nüüd tuleb taaskord appi see toasoe või! Kui teil mikserit käepärast ei ole, siis peab või ikka väga sulanud olema, sest muidu jäätegi kreemi sõtkuma. Aga abiks on ka see, kui panete või paariks sekundiks mikrouuni sulama.

Kui või piisavalt pehme, siis tuleb see kokku segada suhkruglasuuri ja purustatud Domino küpsistega. Küpsiseid ei pea nii peeneks purustama kui minul siin pildil - ma arvan, et tulemus on huvitavam ja krõmpsuvam. :)


Ahjud on erinevad ja sellepärast tuleks ahju pidevalt piiluda ning ahjuust kergitada ainult siis, kui põhi on kenasti kuldpruun. Kui pidevalt ust kangutada, siis vorm vajub alla. Selleks aga et teada saada kas tainas on valmis või mitte, lükake hambatikk vormi keskele ja kui tiku otsa tainast ei jää on põhi valmis. :)


Ja garneerida saab nii või teisiti. Mina sel korral tuutut appi ei võtnud ja lisasin kreemi niisama. Sel hetkel tundus, et tulemus on sellisena huvitavam! ;)


No comments:

Post a Comment