Monday, February 28

How to: Lihtne pross


Mõtlesin, et teen järjekordse step-by-step sissekande. Sel korral näitan, kui lihtsalt on võimalik endale või kingituseks teha väga efektset prossi. Mulle on eriti broochid viimasel ajal meeldima hakanud. :) 

Oma esimesed broochid olen teinud pärlitest, sel korral otsustasin kasutada minimaalselt pärleid, narmaid ning pitsi.


Esialgu on vaja ring joonistada ehk põhi, mida hiljem kaunistada tuleb. Selleks sobib kõva papp väga hästi. Vaja oleks mingisugust ringikujulist asja. Minul oli sel momendil kõige ettejuhtuvam "asi" kohvitass! :D
    Ring valmis, pole just kõige ilusam aga jah :)

    Kui ring välja lõigatud, siis tuleb panna see kangale ja välja lõigata umbes ristkülikukujuline riba. Mina tegin ainult ühe papist ringi aga kui Sina hakkad tegema, siis soovitan teha ringe topelt ning need kokku kleepida. Alus püsib lihtsalt tugevam siis.

      Mina valisin siis sellise punaka kanga. Oleksin tahtnud põhja teha küll valge aga ei leidnud täiesti valget riiet. See kangas on hästi ilus - ühelt poolt on läikiv ning teiselt poolt matt. Samuti piisavalt paks materjal, et sobib ideaalselt sellele prossile. Pealegi, selle kanga meetri hind oli vaid 10 krooni!

        Nii, nüüd alustame õmblemisega! Ring peida kanga alla ära. Esimesena hakka õmblema pikkupidi.
            Selline on tulemus pikkupidi õmblemisel 

            Lõpuks tuleb kokku õmmelda ka ääred.


            Siin on siis õmblemise tulemus! Veidi lohakas tundub pildi pealt aga pole hullu - esiteks teed Sina paremini ja teiseks pole seda üldse näha, sest kaunistama hakkamegi seda "koledat" poolt. 

            Nagu ma enne mainisin, kaunistan broochi sel korral narmastega
            ...ja pitsiga
            Juba peaaegu kaetud!
             Nüüd panin juurde ka valget pitsi

            Vahepeal lisasin juurde veel musta pitsi ja pärleid. Nii, nüüd tuleb teha prossi taha ka kinniti. Olen teinud väga lihtsalt - haaknõelaga. Püsib hästi ja ei jää üldse inetu. Kuuma liimi püstoliga teen kangale ühe pika ning paksu triibu, raputan peale sädelevat pulbrit, et oleks kaunim ja vajutan haaknõela otse liimi sisse. Muidugi tuleb haaknõela veidi aega jälgida ja sirgu hoida, muidu vajub ära.

            See pulber, mida liimile peale raputan on tavaline küünelakipulber, mis jääb liimi külge ideaalselt kinni. Pärast puhun üleliigse puru ära ja ei hakka ka  pudenema, niiet soovitan. :)

            Selline ongi prossi tulemus. Ma loodan, et huvitundjad said endale häid näpunäiteid, kuidas väga lihtsalt midagi ilusat teha. :) Kõige ilusamat õhtu jätku teile!

            No comments:

            Post a Comment