Saturday, September 20

Piparmündised padjapüürid!


Otsustasime Tõnuga suve lõpus, et tagasi linna tulles püüame enda unerütmi muuta/lõpuks paika saada. Seda mitmel põhjusel. :) Üks muidugi see, et hommikul puhanuna ärgata. Ja kuna me peaksime hetkel enda parkimiskoha eest maksma, siis püüame võimalikult palju ära kasutada 19.00-7.00 tasuta parkimise võimalust. Sest pole siin priisata midagi ja samas motiveerib see meid ka varakult tõusma. :)

Ehk siis meie unerutiin on selline, et sätime end magama kella kümneks ja ärkame kuue/poole seitsme paiku. Ma isegi ei mäleta, millal viimati kas või seda juhtus, et läksin kell kümme magama. Teismeeas kindlasti mitte, keskkoolis ammugi mitte (sest päeval tegelesin niivõrd paljude erinevate asjadega, et õppida tuli tihipeale öösel). Ja üleüldse olen terve enda elu olnud öökull ning isegi kirjutada meeldis mulle öösiti rohkem.

Aga harjusime sellise rutiiniga päris kiiresti ära ja ma olen positiivselt üllatunud. Tänu sellele, et ärkan varem olen palju produktiivsem kui enne ning paljud asjad saan isegi enne lõunat tehtud. Ja mulle tundub, et ka meie tervis on parem, juba näiteks sellepärast, et sööme hommikul täisväärtuslikumalt. Kui mulle keegi varem rääkis, et tema läheb kell kümme magama, siis ma ei suutnud seda uskuda. Juba näiteks sellepärast, et maailmas on nii palju avastada ja selle asemel, et magada, võiks ju sellega tegeleda... Aga nüüd olen aru saanud, et selle "põneva maailma avastamiseks" päeval on vaja korralikult öösel magada, osata enda aega planeerida & elu natukene rahulikumalt võtta. Sest milleks pidevalt tormata ühest kohast teise hetke nautimata. Ja ennast stressiga üle valada ei ole samuti mõtet.

Kuna unerütmi oleme kenasti paika saanud, siis nüüd huvitab mind ka une kvaliteet. Lugesin kusagilt, et piparmündivarred padja ja püüri vahel aitavad kiiremini uinuda, muudavad rahulikuks ning muidugi lõhnavad ka hästi. Meie poolt järele proovitud & heaks kiidetud! Ja kuna paljudes kodudes kasvab piparmünt endiselt võsadena, siis soovitan kindlasti järele proovida. Minu piparmündipotsik aknalaual on küll üsna tagasihoidlik, aga küll ma varsti enda varusid koju täiendama lähen! :)

2 comments:

  1. Sannuke, sa oled kuidagi ära kadunud, mina sooviksin ikka huviga sinu tegemistest lugeda ja kas nüüd vahetasite kortertit ka, no ühesõnaga, hoia meid ikka oma tegemistega kursis :)

    Palju päikest sulle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu hei-hei, palju päikest sulle kaa!!! :) Me ei ole veel korterit vahetanud, otsime veel seda õiget. Ja ma püüan kursis hoida!! :)

      Delete