Thursday, July 21

How to do: plastpudelist käevõru


Otsustasin siiski selle tutoriali ära teha!! Vaatasin, et pakk kuldseid pärleid vedeleb ja mis seal ikka. Näitangi nüüd, kuidas teha üli lihtsat aga samas üli lahedat käevõru... ja kõigest plastpudelist. Nägin ise kunagi mingisugust videot, kus tehti midagi sarnast. Polnud tutoriali video, näidati lihtsalt lõpptulemust, nii et arvan, et minu käevõru tegemise käik on veidi teistsugune, kui temal oli.

Neid step´e tundub küll palju aga tegelikult ei lähe selle käevõru tegemisega üldse kaua aega.

Vaja läheb: Plastpudelit (soovitavalt mingi coca või sprite oma, sest nood on tugevamad, see vivafreshi plastik on natukene pehme), kääre, kuuma liimi, niiti, nõela, pärleid või muud kaunistusi, kangast, paberi-/vaibanuga.

Step 1: Pese pudel, sest pärast lõikamist hakkavad kõik kohad kleepuma. :)


Step 2,  step 3 ja step 4: Eemalda pudelilt paber ja lõika ära see osa, millele viitan näpuga. Seal on nagu jooned sees, pealegi laius tundub ideaalne. Mina kasutasin selleks nuga, aga vabalt võib kasutada ka kääre. Neljandal pildil näed lõigatud pudeli tulemust - nüüd on saavutatud käevõru kuju.
:

Step 5: See ring jääb käe jaoks üsna suur, seega tuleb ära lõigata väikene riba keskelt. Muidugi oleneb lõigatav riba käest, käe suurusest. Ära lõigatud juppi minema viska, sest hiljem läheb seda veel vaja.

Step 6: Kui sobivaks suuruseks valmis lõigatud, võib asuda kanga lõikamise juurde. Aseta plastikust osa lahti rullitult kangale ja vaata, kui palju riiet tarvis on. Minu pildil on juba kangas lõigatud vormis. Pärast, kui hakkasin õmblema, ostusus kangajupp väikseks - seega ole ettevaatlik! :)

Step 7: Alusta pahema poole kokkuõmblemist. Minu riie on mõlemalt poolt samasugune, nii et ma ei pidanudki pahemat poolt kokku õmblema vaid võtsin lihtsalt ettejuhtuva. Õmble igaks juhuks topelt ehk kaks korda.


Step 8, step 9 ja step 10: Kui riie ilusti-kenasti õmmeldud, keera kangas tagurpidi, ehk nii, et poleks näha õmblusi. Seejärel võib hakata plastikriba riide sisse sättima. Kui lõpuks tundub, et riiet sai veidi rohkem, võid ühest otsast natukene lõigata, et hiljem lihtsam õmmelda oleks, nii jääb ka lõpptulemus parem. 


Step 11: Nüüd see plastiku jupp, millest ennem kirjutasin... :-D Selle jupi panin ühe käevõru otsast sisse, nagu pildil näha. Ma ei oska seda väga hästi seletada. Igastahes peitsin selle väikese osa enamjaolt ära, aga ikkagi nii, et kahe ääre keskel oleks ühendus. 
Step 12: Ole kindel, et lõikad ääred ümaraks, sest muidu teevad teravad ääred riidesse augu ja pealegi on käevõru hiljem ebamugav kanda.

Step 13, step 14: Nüüd tuleb enam-vähem viisakalt käevõru pealmine osa kinni õmmelda. Sellega vaeva nägema ei pea, nii või naa kleebid kaunistused hiljem peale ja õmblust pole nähagi.  Üritasin ikkagi viisakalt teha, sest kvaliteet on ikka in. Olulisem on aga käevõru alumine pool ehk 14 pildilt võid vaadata, et õmbluseid pole näha. Siiski õmblesin ma seda, aga kuidagilt kahe riide vahelt, et jääks kena.


Step 15-18: Põhimõtteliselt valmis ta ongi! Ütlesin ju, et väga lihtne? Kaunista nii, nagu fantaasiat jagub! Mina kasutasin kuldseid väikseid ja suuri pärleid, mida saab endale soetada Tiimarist. Pärlite vahepeal  võib näha erilise detailina kuldset ketti. Tahtsingi teha midagi lihtsat aga suvist. Pealegi, sobib see uus käevõru ideaalselt minu ümberdisainitud seelikuga! ;)


Kui hoopiski tekkis huvi selle käevõru vastu, siis olen nõus seda ka müüma. Hind kõigest 3.50!!! Võta minuga ühendust siin, kommentaaride all või e-maili teel: sandra.pikk@gmail.com

Minu teised meisterdused...

Palun kommenteerige, tehke ettepanekuid, kas teile selline postitus meeldis, missuguseid tutoriale veel näha tahaksite, mida võiks veel siin blogis näha olla. Kuna paljud teised, peale minu, tunevad samuti huvi minu sissekannete kohta, (mis on whooopwhoop nii lahee!!!) siis kuulaksin hea meelega ettepanekuid!! :)

Tahtsin ammu selle tutoriali postitada, aga läksin vanematega poodi kaasa ja hiljem käisime sõbrannaga ujumas. Nii mõnus on nüüd olla. Värskenav. Väljas on nii kuum, et ma ei viitsi isegi päikest võtta. Imelik, mina ja ei viitsi. Lihtsalt, ma ei taha ennast piinata ning mulle ei olegi enam nii oluline olla kõige pruunim. Lahe! :D

7 comments:

  1. Sellised sissekanded nagu see ja eelmine on ülimalt super! Annavad endalegi inspiratsiooni & tahtmist midagi valmis nokitseda. Jätka samas vaimus! :)

    ReplyDelete
  2. Fantastiliselt kauneid asju teed!

    ReplyDelete
  3. Must roosa sleifiga oleks nagu minu jaoks loodud !;)

    ReplyDelete
  4. kui sa nii pslju asju kogu aeg meisterdad,siis kindlasti sõbrannadele kingitusteks jne ka eks:) aga millega sa oma poiss-sõpra üllatad? valmistad ka midagi ise?

    ReplyDelete
  5. Suur-suur aitäh teile! Viimasele kommenteerijale - mul on juba üks väike idee ;)

    ReplyDelete
  6. ilusad! kui vaid endal ka viitsimist teha oleks :D

    ReplyDelete