Thursday, February 2

Sandra & Tõnu @ the kitchen: Cannellon hakkliha-köögivilja ja bechameli kastmega


Valmistasime täna Tõnuga Cannelleone hakkliha-koogivilja ja bechameli kastmega. Lõpptulemus oli oi, kui maitsev!

Cannelleonid on nagu pasta torukesed, mida täidetakse näiteks hakklihaga. Proovisime esimest korda.

Kogu söögitegemine oli äärmiselt lihtne.

Bechameli kaste (retsept, mille järele tegime, aga hiljem suurendasime koguseid)
50g võid
50g jahu
6dl piima
noaotsatäis riivitud muskaatpähklit
sool-pipar-erinevad maitseained

Sulata või - sega jahu vähese piimaga ühtlaseks - lisa ülejäänud piim - sega järkjärgult jahu juurde - pidevalt segades keeda kastet umbes 3 minutit tasasel tulel (vahepeal lisa maitseained).

Hakklihakaste
Lisasime hakklihale külmutatud köögiviljad, veidikene bechameli kastet, tükeldatud tomatit (2tk) ja sibulat (1tk) (samuti erinevaid maitseaineid).

Cannelleonid
Valasime plaadile bechameli kastet ja lisasime hakklihatäidisega cannelleonid plaadile. Kõige peale valasime taaskord bechameli kastet ning viimaseks raputasime riivitud juustu, mozarella juustu ja ketšupit. 20 minutiks ahju ja voi-laa!

Mandariini salat
2 mandariini + juust.

Kurgisalat
Ei nõua vist seletust. :):D
Piim & või
 Sulata või
 Jahune :)
Lisa sulatatud võile piim
 Pidevalt kastet segades lisa jahu
 Kui vahepeal õnnetus juhtub, siis korista :D
 Tükelda sibul ja ära nuta! (Olgu, nuta kui tahad :D:)) (1tk)
 Tükelda tomat (2tk)
Hakkliha ja kastme maitsestamine on tähtis!
 Hakklihatäidise valmistamine
 Lisa külmutatud köögiviljad
 ... ja tomat
 Kui teie kaste, nagu meil, kohe välja ei tule ja natukene kõrbe maitsega tuleb - lisage juurde kodujuustu, hapukoort, veel jahu ning piima. See ei olnud enam bechameli kaste, mis lõpuks välja tuli, aga kusjuures ikkagi väga maitsed oli
 Põhjaks bechameli kaste
Cannellon torukesed
Täida torud nii, nagu saad (me ei teadnud, kuidas neid täita, kasutasime kujutlusvõimet) :D
Kui cannelleonide peale kaste pantud, raputa juustu
 Mozarellat ja loomulikult ketšupit (Tõnu must have)
 Salatid, et lihtsalt midagi kõrvale süüa oleks
 Meie tänane nämmmmmm :)

Me loodame, et teile meie tänane söögipostitus meeldis ja nagu ikka, andke all märku, mis sellistest postitustest arvate! :)

7 comments:

  1. väga lahe, selliseid võiks tihedamini olla isegi :)

    ReplyDelete
  2. väga tublid! cannelloone täidetakse muidu niimoodi, et lihtsalt vajutad ühe otsaga hakklihasegu sisse ja seda kordad nii mitu korda, kui toruke segu täitsa täis saab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, tänud! :) Jaa - me proovisime tegelikult nii kaa! :D

      Delete
  3. Tunduvad väga maitsvad ;) Mulle sellised postitused meeldivad :)

    ReplyDelete
  4. Soovitan sul cannelloone ennem natuke vee sees leotada, muudab need pehmemaks ja pole seda kartust, et tooreks/kõvaks jääb :)
    Ja hakkliha saad väga lihtsalt panna isetehtud pristiga sisse sisse (kui päris pritsi pole käepärast). Võta õhuke kilekott, suru hakkliha sinna sisse ja lõika ots ära. Kiirelt ja määrimata saab tehtud :)

    Igastahes tundub väga maitsev olevat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mhm, leotada või keeta saab jup, et pehmemad oleksid, aga need cannelloonid olid sellised, mida pole tarvis just spetsiaalselt keeta ja kui ahjuvormis üleni kastmega üle valad, siis saavad pehmeks küll(kastmes piisavalt vedelikku). Pritsi peale mõtlesime ise ka, aga hakkliha oli veel kuum ja siis oleks veidikene ebamugav olnud :) Aitäh soovituste eest, olid küll väga maitsvad.

      Delete
  5. Mina Maanu ytlen, et kaste ei k6rbe p6hja siis kui....(omad kogemused)Paned v6i sulama, valad piima sisse, tuli keera madalaks, jahu sega enne kylma veega ara (nt. pool tassi jahu, pool tassi kylma vett)ja sega pidevalt kuni kaste pakseneb, ara aja suure mulliga keema seda. Oluline on tuli hasti madalaks keerata 6igel ajal ning jahu segada veega! It helped me many times and saved my sauces! head kokkajad ikka oleta kyll!!!!P.S. Roomas s6ime me tapselt samasuguseid cannelloone, tundub et v6ite taiesti audentset itaalia koogi stiili jatkata! habeneda pole midagi Ciao amici :-)

    ReplyDelete