Thursday, September 6

Ülikooli-sööki-juttu-tõbine-skull


Kahe päeva jooksul on mul olnud sellised loengud nagu: Eesti ajakirjanduse ajalugu, vene kogukond Eestis, intervjuueerimise tehnikad ja massikommunikatsioon.

Vene kogukond Eestis ja vene kirjanduse ajalugu olen algusest peale oodanud. Muidugi see teine osa - vene kirjanduse ajalugu, tuleb alles hiljem. Praegu räägiti meile vene kogukonna tekkimisest ja rohkem hakkama käsitlema ka kultuuri. Et mul on vene juuri, siis mul oli väga huvitav kuulata. Eriti sellepärast, et lektor oli enesekindel isiksus, autoriteetne, aga samas täiega lahe! Sõbralik ja tegi tohutult nalja. Lisaks lubas ta edaspidi rohkem tuua näiteid vene kogukonnast ja sellega seonduvast ajakirjandusest.

Ülikoolielu on lahe, meie kursusel on kõik kuidagilt huvitavate erialadega ning värvika tutvusringkonnaga inimesed ja mul on tohutult hea meel, et aina rohkem neid tundma õpin. Järgmisel nädalal on meil pikem tutvumisõhtu - ei jõua juba ära oodata.

Mis puutub meie loengutesse, siis on väga lahe minu meelest see, et nad pole lihtsalt õppejõud, vaid on tegelenud mitme erineva erialaga... ja on seotud olnud mingil määral ajakirjandusega (või siis, päris palju). Näiteks Eesti ajakirjanduse ajaloost räägib meile Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru, kes on ajakirjandusliku haridusega ning seljataga on ka pikk kogemus ajakirjanikuna. Täna kohtusime Tiina Jõgedaga, kes on olnud nii raadios kui teles: ise figureerinud saatejuhina ja olnud ka toimetaja. Pealegi, oli professionaalne psühholoog.

Hehe, täna andis meile loengut ameeriklane Scott Abel, kes, tuli välja, on ka stand-up comedy vend ja viskas loengu ajal nalja ning oskas massikommunikatsiooni ajalugu meieni päris hästi tuua. Tahtsin teda kuulata. Tore, et meil mõni loeng ka võõrkeeles on.

Praegu on nii hea, lähed loengusse, kuulad, lööd kaasa. Kuid ees on tohutult kohustuslikku kirjandust (mida on meil meeletult) (ja ma tahan seda kõike juba lugeda, aga ootan enda tudengikaarti), 44EAP täita sügissemestril, eksamiperiood oktoobris ja erinevad kodutööd. Tamp on taga, kuigi praegu on suht chill. :)


Tahtsin ainult TIGI palsami värvitud juustele juurde osta, sest mul oli veel nii palju shampooni alles. Avastasin, et Kristiine ILUs olid need Rich tooted üpris odavad. No võrreldes sellega, mis hinnaga ma tavaliselt olen juuksetooteid ostnud. Et olen kuulnud palju head tagasisidet Rich sarja kohta, otsustasin proovida. Muidugi meenus mulle ka see, et õli juusteotste jaoks on otsas. Mul oli suht kiire, et hakata õlisid põhjalikumalt uurima ja valisin S factori seerumi, sest olen seda ka varem kasutanud ning teadsin, et see on vähemalt kindla peale minek.

Katsetasin shampooni ja palsami ära ning mulle tõesti meeldib. Niisugust pehmust, mis pärast nende toodete kasutamist mulle juustesse jäi, pole veel teiste toodetega tundnud. Kiidan!


Pärast kolmapäevast hommikust loengut suundusin Kristiinesse, et endale lõpuks ometi jakk ära osta, sest jään aina haigemaks ning pean enda tervist ju hoidma. Üllataval kombel leidsingi ja Zarast. Olen Viru keskuse Zara sada korda juba läbi käinud ja ei ole raatsinud osta üüratu summa eest endale mingit jakki, mis mulle võib-olla isegi väga ei meeldi, aga lihtsalt peab ostma. Kristiines olid kõik asjad palju odavamad ja seda valget jakki ei näinud ma ka Viru keskuses (minu eesmärk oligi leida valge nahast jakk). Siis leidsin Zarast veel ühe musta jaki (kuigi mulle mustad jakid üldse ei istu) ja see hakkas mulle samuti väga meeldima... aga otsustasin sel korral nii suurt väljaminekut mitte teha... tudeng ju ikka. :)

Enne teist loengut mõtlesin, et söön natukene. Valisin lõhesupi, sest emme muretses, et ma üldse ei ole Tallinnas endale suppi veel keetnud. :) Vaatasin, et maki sushi oli nii odav (alla 3€) ja no ei suutnud vastu panna - ostsin sushit ka. Kuigi see sushi oli lohakalt tehtud ja see pudenes mul meeletult... aga pole hullu, sest ma olen hullllllllll sushi fänn. :))


Leidsin Zarast ülilaheda salli, kus olid kivikesed küljes ja see oli nii ilus. Samas sall ise oli hästi tagasihoidlik ja hind oli 22€. Mõtlesin, et no salli eest ma küll nii palju välja ei käi. Täna käisin kangadžunglis ja ostsin endale ise liimitavad kivikesed ja triikisin need enda leopardimustrilisele sallile. Kangadžunglis on praegu allahindlus -50%. Kui alguses oleks summa üle 8€ läinud, siis täna läks 4€ ringis. Mõnus soodukas. :)


Riietuge soojalt! ♥

1 comment:

  1. Mis kohaga on tegemist kust sushit sõid? siis ma tean kuhu mitte minna :D
    ja laheded retuusid :)

    ReplyDelete