Sunday, March 17

DIY: Kookosõli mask juustele


Eile proovisin enda juuste peal ära kookosõli maski. Läksin sauna, kuumutasin tahke kookosõli vedelaks, kandsin masseerivate liigutustega juustesse (suurema osa õlist määrisin juusteotstesse), keerasin saunarätiku ümber pea ja terve saunasoldud aja hoidsin seda "turbanit" enda peas :D. Selline mask on üks vähestest võimalustest, sest vastavalt soovile võib lisada maskile nii mett kui muna. Samuti tehakse protseduure erinevalt: mõned panevad käterätiku alla ümber juuste kilest dušimütsi ning hiljem föönitavad krunni, et õli paremini imenduks.

Lühidalt öeldes on kookosõli mitmeotstarbeline: sobib nii kosmeetikaks, küpsetamiseks kui ka haavade parandamiseks. Kookosõli muudab juuksed pehmeks, siidiseks ja tervemaks, kasulikud rasvained aitavad kaalu langetada ning aitab kaasa haava paranemisele.

Kookosõli saab osta tavalistest toidupoodidest, ise ostsin näiteks Selverist ja maksis 9,99€. Selle purgi jätan hetkel täiesti juustele, tahan eraldi osta kookosõli ka söögitegmise jaoks, sest mulle ei meeldi, kui kosmeetika ja toit omavahel segunevad.... sest nii või naa hakkab kookosõli iganädalaselt mul vannitoas kaasas olema. Proovisin köögis ka vahukoore kookospiima vastu vahetada (nt pastaroogade tegemisel) ja olen nii rahul + kookospiim on kastmena palju kasulikum kui vahukoor.

Igastahes võin öelda, et juuksed on täna palju pehmemad, läikivamad ja pole nii eletrit täis. Kookoslõhna kahjuks juustes ei ole ja järgmisel korral proovin õli kuumaks ajada (eile lihtsalt kuumutasin vedelaks).

Mõnusat coconautitamist teile ja lisan siia mõned Youtube videod erinevatest kookosõli maskidest.




1 comment:

  1. Kui sul juba kookosõli on, siis proovi isetehtud kehakoorijat ka! Pane natuke kookosõli, äranägemise järgi mett ja viimase komponendina meresoola vastavalt sellele, kui karmi koorijat tahad (ise eelistan meresoola ikka ohtrasti panna). Loomulikult on palju erinevaid variante, kuidas koduste vahenditega koorijat teha, ent kookosõli ja meresoolaga on üks minu vaieldamatu lemmik! :)

    ReplyDelete