Tuesday, March 20

Moeke 2012 "Kevadluiged"


Tuuli kutsus mind appi Liisi Ruuse kollektsiooni "Kevadluiged" jaoks meiki tegema. Laupäeval oli noortel moedisaineritel võimalus Tartus Atlantises üritusel Moeke 2012 enda oskustega hiilata.

Leppisime kokku, et saame pool üks Atlantises kokku, kuid mis seal ikka - jõudsin varem. Jalutasin veidi ringi, käisin proove vaatamas, tegin mõned pildid. Huvitav oli ise backstage näha: igas võimalikus nurgas tehti viimaseid lihve, kõnniti kava läbi, riietuti, paanitseti. Jaa, polegi varem sellise melu sekka sattunud, igati lahe kogemus. 

Lõpuks jõudsid teised tüdrukud ka kohale, leidsime endale vaba nurga ja laotasime oma kodinad laiali. Mõtlesime, et meigiga on aega ja hakkasime soenguid tegema.

Veidi enne kella kolme (proovid käisid), tuli keegi meile ütlema, et kuni 15ni saab pildistada. Kohe tekkis paanika: Liisi polnud veel kleitidega kohal, mina alles alustasin meigiga ja lavaproov oli tegemata. Mõtlesime:"Mida me ootasime terve see aeg?" Hästi kummaline oli loomulikult ka see, et seda tuldi ütlema vahetult enne kella kolme...

Kui õigesti aru sain, siis Liisi alustas hommikul uue kleidi õmblemist ja öösel ei maganud silmatäitki, sest tegi veel viimaseid viimistlusi - nagu tõeline disainer ma ütlen! :D Seega otsustasime, et pildistama ei lähe ja teeme esimesel võimalusel lavaproovi ära, kas või teksadega. Hiljem räägin, kuidas see meile kätte maksis.

Kiire kõne Liisile ja sealt ta tuligi - oma imeilusate luigemotiividega kaunistatud kleitidega. Nii ilusad, lihtsad, värvikad, kevadised... Super tubli! Kaks kleiti olid lõheroosad, üks mündiroheline ja üks lilla. Meik tuli vastavalt kelidile, kuid kõigile joonistasin suitsusilmad: lau sisepoolde värv ja välisäärde must. Tüdrukud pidid minema lavale, siis loomulikult tegin tumeda lava-, mitte päevameigi. Sära andmiseks tupsutasin põskedele ja laubale Make-up store glitterit. Ma pole jumestaja ega midagi sinnapoolegi, aga mul on suur au, kui keegi kutsub mind mõnele üritusele appi, sest talle on mu tööd meeldinud. Ja sõpradele ulatan võimalusel alati abistava käe.

Tuuli, Liisi, Katrini, Tiana ja Karolin'iga (no ja kuidas me unustame pildi- ja videojäädvustaja Priidu?) oli nii mõnus koostööd teha, nad kõik olid hästi armsad, sõbralikud, kannatlikud ning mis kõige tähtsam - tänulikud. Tundsin kohe, et olen osa meeskonnast, mitte lihtsalt keegi, keda meikima on kutsutud (ja seda viimast olen paraku tundnud), hoolimata sellest, et Tuuli oli ainuke, keda ma reaalselt tundsin - teised olid võõrad. Lahedad olete!

 
Karolin ja Katrin
 Ikka täiega hea idee sonkside osas ;)
 Tuulil ei tulnud nii puhvis krunn ja Katrinil tuli idee talle juustesse WC paberit panna
 WC paberiga ei saanud, sest Tuuli musta värvi juuste alt oleks seda näha olnud ja ühtäkki meenus Katrinile, et tal on kotis pakk musti sukapükse - problem solved
 Lavaproov
Peitsin Tuuli biteberry't
 Tiana
Laval
 Katrin ja Tiana
 Tuuli
Liisi, Katrin, Tiana ja Karolin
 Laval käidud ja kingad jalast!
 Viimasel minutil tegin Liisi'le ka meigi
Laval
Lava taga


Imelilusad luiged finaali ei pääsenud, kahjuks. Ei tea millest siis puudu jäi - ju ei peitunud lihtsuses võlu või ei tea, millest vajaka jäi. :) Endale tundus kõik justkui super ning olime nii enesekindlad. Ise arvasime, et pildistamise ära jätmine võis otsust mõjutada, sest kõikide diplomite tagumisi pooli (kes edasi said) kaunistasid eelnevalt tehtud pildid. Kahjuks ei oska ka ise hinnata ega võrrelda, sest teisi kollektsioone eriti ei näinud.

7 comments:

  1. ilusad kleidid tõesti, aga võibolla jäi mingi erilisus puudu, ise osalesin ka mõni aasta tagasi, kõik meigid-kleidid olid ilusad, aga samuti ei saanud edasi kahjuks...

    aga Moeke on üliäge!

    ReplyDelete
  2. Sandra, Sa oled yliandekas meikija ;-) Maanu

    ReplyDelete
  3. Teie kollektsioon oli väga lahe ja mulle isiklikult väga meeldisid teie kleidid. Mul on samuti kahju, et te finaali ei pääsenud, kuid kahjuks minu hääl ei loe. Zürii otsustas paraku nii. Kuid ma soovin teile edaspidiselt palju edu moemaailmas ja osalege kindlasti veel Moekesel ja meie omalt poolt valime parimad züriid.

    Lugupidamisega
    Moeke 2012 peakorraldaja:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sellist tagasisidet on positiivne saada ja edastasin selle ka kollektsiooni disainerile. :)

      Aitäh!

      Delete
  4. Vau kui super kollektsiooon!

    ReplyDelete