Wednesday, May 23

Tankla noortelehe suvekuu tutvustus


Suvekuu Tankla fookuses rändad ajast tagasi noortega, kes käisid Austrias ja Lätis kogemusi noppimas. Üsna pea sõidavad kaks Valgamaa neidu aastaks välismaale, et vahetusõpilase elu mekkida. Loe leheküljelt 7 Tõrva noorest Merilin Treust, kes lendab peatselt Mehhikkosse. Lisaks kirjeldab Otepää gümnaasiumis õppiv tüdruk Merily Viks enda „Puukingade maa“ uut perekonda.

Kaanelugu verinoorest poistebändist viib lugejad nende sisemaailma – lehekülgedelt 1 ja 5 saab rohkem teada nende isiksustest, unistusest ja kindlatest tulevikuplaanidest. Poisid jäävad salapäraseks bändi nime suhtes, ent loe täpsemalt, kuidas saaksid panustada nime kujunemisesse.

Võrumaalt pärit reporter Jane Saluorg kirjeldab rubriigis „Arva ja kuuluta“ segaseid tundeid, mis valdavad abituriente kooli lõpetamise eel. Loe lehekülge 2 – ehk leiad keerulisel ajal mõttekaaslase.

Leheküljelt 3 võid lugeda noortest, kes on toonud Valgamaale auhinnalisi kohti. Oled näinud EnergiaTV esikoha ja publiku lemmiku pälvinud lühifilmi „Saatuse teekond“, aga ei tea, mis loom see VIFO ikkagi on? Või tahad rohkem teada saada Ester Karusest, kes võidutseb Kristiine supermodelli konkursi esikolmikus? Vii ennast kurssi rubriigis „Noored võtavad ette“.

„Põneva persooni“ rubriigis leiad intervjuu teleajakirjaniku Urmas Vainoga, kes meenutab lapsepõlve ja avab ukse „Terevisiooni“ maailma. Kas teadsid, et Valgamaa noor Roland Seer on üks Tenfold Rabbiti muusikavideo „Oblivion“ tegijatest? Tekkis huvi? Sel juhul suundu leheküljele 4.

„Teadmistepagas“ aitab nõuannetega, kui tahaksid rohkem teada saada lõpuriiete etiketireeglitest.
Alates suvekuu lehest võtame spordirubriigis luubi alla erinevad sporditeemad. 

Tänavuse suvekuu numbri rõhk on kergejõustikul: loe ajaloost, Sooru tüdruku Johanna Ardeli treeninglaagrist Tenerifel ja sellest, kuidas noored sportalsed kavatsevad suve veeta.

Noortelehe Tankla suvekuu numbri viimastel lehekülgedel tutvu, kuidas suveks tööle saada ja mida kujutab endast „Rocki Nostalgiakontsert Valga noortega“.

Lõpetuseks lahenda ajaviiteks ristsõna, mille saatis meie toimetusele Miniristik.

Kõiki neid lugusid saab lugeda lehe PDF väljaandest, mis on lisatud nii manuses kui ka on kättesaadav Issuu keskonnas, kus seda veebilehitseda saab.

Lisaks saab toimetuse ajaveebis
noorteleht.tankla.net tutvuda seekordse lehe ettevalmistuste ja teiste toimetuse tegemistega!

Paberlehte jagavad Valgamaa Partnerluskogu, HSL Consultancy ja Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla koos oma koostööpartneritega kõigile maakonna noortekeskustele, koolidele, kultuuriasutustele ning kõigile huvilistele detsembrikuu keskpaigas ning ka siis, kui avaldate ise otse oma soovi toimetuse üldmeiliaadressile
toimetus@tankla.net.

Järgmine noorteleht Tankla ilmub kas oktoobrikuu alguses 2012. Kel on sinna teemasid pakkuda või kes soovib ise meie väga vahva toimetusega liituda, siis andke sellest märku esimesel võimalusel!
Samuti on igasugune tagasiside ka seekordse lehe osas oodatud!

Mõnusat lugemist!

No comments:

Post a Comment