Thursday, January 5

Germany day 3

DAY 3

Tegime Tõnuga väikese jalutuskäigu linna, shoppasime ja uudistasime. Noh, "väikse" jalutuskäigu - olime mingi neli tundi linnas. Tõnul jalad pärast tulitasid sellest meeletust shoppamisest. Sellest hoolimata tundus ta päris rahul olevat.

Enne jalutuskäiku läksin Maarjale appi welfare house'i? ehk külalistemaja panime voodid valmis Rob'i, Helen'i ja Lynn'i jaoks. Lahe on see, et nad saavad seda külalistemaja kasutada tasuta, ainult peavad broneerima. Üldse, näiteks nad ei pea maksma kütuseaktsiisi ja paljusid muid makse töö tõttu. Super odavalt saavad kütuse kätte seal. Lahe! :-)

Kesklinna jalutasime 27 minutit (GPS ütles nii :-D), eelviimasel päeval tutvustas Maarja meile ka shortcut'i, jõudsime kesklinna 15 minutiga. Seal kesklinnas oli peamine shoping centre, kus jalutasime. Muidugi oli tuttavaid või sarnaseid poode nagu Eestis kuid enamjaolt olid erinevad. Minu lemmik koht oli Kleve, mis oli Goch'ist 15minutit autoga sõita. Sattusin seal sellisesse ekstaasi, et oioi. :-)

Hindade kohta nii palju, et minu meelest on hinnad palju paremad kui Eestis. Tavaliselt öeldakse, et Saksamaal on tsipa kallim. Mkm. Samas, ehk oleneb piirkonnast. Riided, jalanõud, meik - nii head hinnad lihtsalt. Sellepärast läksingi vahepeal "hulluks", sest kõik oli nii odav ja mõtlesin, et c'mon, Eestist ei saa ma neid asju iial selliste hindadega. Ostsin sel korral palju asju just sellepärast, et oli odav ja siit ma neid ei saa. Ma veel mõtlen, kuidas ma ostetuid asju näitan. Mõtlesin, et teen äkki video... aga ma ei anna pead, sest pean kaameraga sel juhul harjuma. Eks näis. :-)

Pärast pikka jalutuskäiku ja olemist hakkasime Maanukesega kokkama, kohtusin Rob'i, Helen'i ja Lynn'iga, sõime, vaatasime filmi ja panime meeled ning hinged valmis aastavahetuseks! :-)


Kui läksime welfare house'i ette valmistama, kutsus Tõnu mind aknale ja ütles, et vaata, sellel mehel ei ole keti otsas mitte kutsu vaid poni! Ta tegi kohe nalja ka, et lapselaps kindlasti ütles vanaisale , et ma tahan endale jõuludeks poni! Kui jalutama läksime, siis avastasime hoopis, et sellel mehel on aias kaks poni. Kuna Tõnnuke meil selline kahemeetriline pikk poiss, siis tegi pilti.


Avastasime aias selline naljaka kutsu, mõtlesime, et kuju, aga hoopiski ei. Seisis ja vaatas nii naljakalt seal. Kui 4 tunni pärast koju tagasi jalutasime, oli see koer ikka veel seal! :-D

Tüüpiline majade stiil
Lihtsalt tundus huvitav
 Tõnu köögiviljad
 Helen on ikka nii armas :-)
 Kõht juba tühiii...
Armastan Tõnu kulme :-))

Vabandan segaduse pärast. :-) Meie toakene siis, kus pesitsesime. Kolm esimest päeva magasime seal, siis kolisime mõneks päevaks alla, sest Maarja sõbranna läks sinna ja viimased päevad jälle elasime selles toas.

 Mingi osa asjadest. Seal Tõnu lõhn, minu lemmik-lemmik-lemmik Joop, sai ainult 19€ selle. Eestis on seda vähestes poodides saadaval ja on päris kallis. Vot kui hästi läks meil!
 Brett'i arvutituba...
 Käib võtmega tööle
 Minu kõige lemmikumad on need vasakul. Kahju, et neid ainult Inglismaalt saab!
 Õige Coca Cola purk


Järgmised postitused juba peagi! :-)

4 comments:

  1. Ehee, väga mõnus lugeda mida te kahekesi siis ikkagi kokkuvõtteks külaskäigust arvasite. Naersin ikka mitme koha peal:-). Aga seda poninalja ma küll ei kuulnud :-D :-D Maanu

    ReplyDelete
  2. Mis kaamera sul on, et pildid nii hea kvaliteediga on? :)

    ReplyDelete
  3. Maanu - poninalja rääkisime me sulle kindlasti!! Sa veel naersid!! :D

    ReplyDelete