Tuesday, April 17

Sügislaste emmed aitasid Laurat


Märtsi alguses, vahetult pärast Laura loo ekraanile jõudmist võttis minuga ühendust Triin Paabo, kes on ühe facebook'i grupi "Sügislapsed 2010" liige. Triin lisas mindki sinna gruppi ja ma ei teadnudki, et sellised gruppe on üldse loodud. Googeldasin ja avastasin, et nii mitmedki teised emad on niimodi grupeerunud. Nad vahetavad enda pisikeste pilte, esimesi sõnu, naljakaid ja kohmakaid juhtumisi ning planeerivad näiteks koosolemisi, sh meisterdamisringe ja palju muud.

Selle grupi emad tahtsid Laura perre natukene rõõmu tuua ja neid aidata. Varemgi olevat nad teinud annetusi, aga mitte nii suurel määral nagu nüüd. Triin võttis minuga kontakti blogi kaudu ja küsis erinevate sidemete, kreemide kohta ning küsis nõu, kuidas üllatust teha. Nii raske oli terve see aeg saladust hoida, sest ma olin lihtsalt nii õnnelik, et Triin mulle kirjutas, sest nende eesmärk oli rohkem kui ÜLLAS! Kui ma nägin, kuidas kõik need emad toetasid mõtet ja annetasid, oli see nii enneolenematult hea tunne. Lisaks, kui õigesti mäletan, oli neil raha reservi jäänud ja plaanisid tulevikus sellega midagi teha... Siis püstitasid poll'i, et kas jätame raha reservi või panustame Laura kogutud summasse. Mitte keegi ei vajutanud nuppu, et "jätame endale".

Kokku koguti 560€ - see on nii lühikese aja jooksul VÄGA tubli summa! Triin võttis ühendust ka saatejuhi Carmeniga ja küsis sidemete kohta. Lugesin rääkimata loo facebook'i fännilehelt, et kusjuures paljud on küsinud Tanja & Andu konto nr-it ja olevat tahtnud aitada. Mitte ühegi loo puhul pole nii palju saatejuhiga ühendust võetud (just aitamise osas). Tanja käest pidime välja uurima kreemid, nüüd siis tean, et kasutatakse neid: BEPANTHEN, SUDOCREM, BEPANTHEN PLUS, CRYSTACIDE.


Ülemine pilt on tehtud siis, kui käidi sidemeid ja kreeme üle andmas. Teen sissekande lõpu küsimus-vastus stiilis (jutuajamine Triinuga pärast asjade üleandmist).

Mitmekesi käisite ja kaua olite? 
Käisime kahekesi, olime vast 15-20 minutit seal. Helistasin eelmine esmaspäev Tanjale, et meil on neile üks üllatus ühe grupi emade poolt, leppisime kokku et neljapäeval saame kokku. Neljapäeva hommikul läksime siis suure BMW maasturiga sinna, kuna pisemasse autosse poleks asjad vist hästi ära mahtunu.
 

Millest Tanja ja Anduga rääkisite?
Nad arvasid alguses telefonis rääkides, et oleme a'la 40sed naised, kes tegelevad mingi organisatsiooniga kes abistab inimesi. Üllatus oli suur. Esiteks siis, kui helistasin, et kas Andres saaks maja ette välja tulla, sest meil on väga palju asju ja kui ta nägi kahte 25-aastast noort naist suure maasturiga, siis oli üllatus veelgi suurem. Siis rääksimegi neile, et oleme lihtsalt grupp emasid ja oleme enne ka selliseid asju teinud, aga mitte nii suures ulatuses.

Nad oli väga tänulikud ja ütlesid et me ikka hoiaks ühendust. Mul on siiani nii hea ja mõnus tunne, et saime neid aidata, nad tõesti väärivad seda. Nii ühtehoidvaid ja armsaid inimesi just alati ei näe.

Kuidas Laural läinud on?
Hetkel on läinud enam-vähem muutusteta. Laura on praegu selline kange iseloomuga ja emmekas, aga see vanuse eripära. Ainult kaisus istus sellel ajal, aga pärast lehvitas ja ütles nii armsalt pool beebikeeles "spasiba bolsoje". Väga armas ja tragi pisike tegelane.
 

Sinu enda muljed külaskäigust?
Nad on nii siirad ja toredad inimesed, loodan et saan nendega kontaktis olla ka tulevikus. Ütlesin Tanjale ka, et see on parim asi, mida ma oma elus kellelegi teinud olen - super suur tunne oli.Nii õigesse kohta läks see abi!

Aitäh, Triin, kogu eestvedamise eest ja aitäh tublidele emadele, kes aitasid!

3 comments:

  1. huhh.. mul tulid igatahes pisarad silma ja külmavärinad üle kere... nii ilus tegu!!! ja palju edu pisikesele :)!!

    ReplyDelete
  2. Tubli, Sandra ja Sügislaste emmedele SUUR tänu ning kummardus-poolehoiu ja abi eest. Laura vanatädi ehk lihtsalt Mummi.

    ReplyDelete