Friday, May 4

Two done, four to go!


Täna sai tehtud siis järjekordne eksam - ühiskond. Polnud raske, kuigi nii mõneski vastuses kahtlen siiani. Õnneks oli nii mõnigi küsimus tuttav - oli kasu, et kodus läbi lahendasin erinevaid ülesandeid. Mõne mõistega oli küll nii, et kodus lahendasin ja mõtlesin, et pean kindlasti enne eksamit üle vaatama, kuidas õigem vastata on. Läks meelest ja eksamisse tuli sisse. Piitsutasin ennast mõtetes, et no oleks võinud ju ikka järele vaadata kodus. Samas, ega kõike ei saagi alati teada/uurida ja läks nii nagu läks. Istusin ilusti jälle lõpuni, lugesin mitu korda läbi ja lehitsesin Põhiseadust igaks juhuks. Tore muidugi, kui inimesed on endast 100% kindlad ja viivad kõvasti enne eksami lõppu tööd ära, mina aga proovin aega maksimaalselt ära kasutada.

Mul tekkis eelmisel aastal näole sünnimärk (pildilt on näha, nina all kohe). Mind tohutult häirib ja ma ei saa aru kust see sünnimärk nüüd keset 19ndat eluaastat tekkis? Umbes kuu aega tagasi läks sünnimärk katki ja nüüd on veel suurem kui alguses. Selline tunne, et see läheb aina suuremaks. Üldiselt olen ka märganud, et sünnimärgid mu kehal (nt kaelal ja kuklal) lähevad aina suuremaks. Ei tea kas peaks kontrolli minema?

Pärast eksameid viis Tõnu mind välja sööma, otsustasime Lillisse minna. Nii lootsin, et väljas terrass on avatud - oligi! Täiega mõnus oli ilusa ilmaga väljas head toitu nautida. Lilli menüüs on veel palju toite, mida kindlasti maitsta tahaksin. Lugesin täna kodulehelt, et nad plaanivad sushi menüü lisada, siis võiks kunagi sushit ettetellimisel ka nautima minna.

Täna küsis Valgamaalase peatoimetaja Sirli, et kas olen huvitatud suvereporteri tööst. See tähendaks tähtajalist tööd täiskoormusel. Tahaksin seda väga. Meeletult hea toimetamise kogemuse saaksin. Ent juunikuus lõpetan veel kooli ja juuli alguses algavad erinevad sisseastumised. Arutasime, et äkki saaksin töötada siis nii, et kirjutan lihtsalt teatud aja tagant artikleid. Eks näis, mis saab.

Küll täna on alles jutustamist. Tahtsin veel seda öelda, et homme on Tankla koosolek, aga olen täiega kahtlev minemise osas. Gertu viib koosolekut läbi, selles osas olen suhteliselt mureta, sest ega midagi hullu ei ole, kui ma koosolekul ei osale. Teisest küljest tuleb toimetuse päevale nii palju uusi liikmeid ja tulevad ka need, keda pole ammu näinud...või tulevad need, kes on toimetuses juba tükk aega olnud, aga kes pole saanud ammu kohale tulla. Kolmandast küljest, oleksin vist kasulikum siis, kui kodus rahulikult artikleid üle vaatama hakkaksin, sest õppisin "täiskoormuselt" ja pole üldse jõudnud artiklite ülevaatamisega tegeleda. Tahaksin Timole juba esmaspäeval artikleid saatma hakata lehekülgede kaupa, et ta saaks küljendamisega alustada. Samas jällegi saaksin alustada artiklite parandamist koosolekul. Ma vihkan seda, et olen kohati nii otsustusvõimetu!

Mul on nii hea meel, et toimetus on olnud mõistev selles osas, et olen hetkel veidi eemal, nad aitavad kohe kui midagi vaja. Gertust on nii palju abi olnud. Alati kui ütlen, et "saada see kiri palun välja" või "uuri seda, küsi temalt", siis ta kohe aitab ja teeb. Guys, thank you so much!

Ootan homset, sest näen lõpuks ometi Alisat, kes tuleb Tsirku ja Kadit, kes elab nüüd Soomes ning kellega pole põhimõtteliselt jõuludest saadik pikalt rääkinud. Nii nõme, et kõik heamad on kaugel ja enam pole kellegagi näiteks välja jalutamagi minna. Muidugi pole Valga teab mis nii kaugel, aga edasi-tagasi sõit ja kuhugile sättimine võtab tihtipeale suure osa ajast ära.

Täna olin siis roheline konn, proovisin silmade alla rohelist värvi panna, sest esialgu kandsin rohelist särki. Täitsa huvitav on värvidega niimodi katsetada. Pidin küll tuhat erinevat pilti tegema, et midagi normaalset siia üles panna, sest avastasin, et kui rohelist värvi kasutan, siis jään piltidel uimane ja unine.

 Alisa ütles kunagi, et see on küünelakk on nagu seinavärv :-D
  
Küsiti, et millist silmalainerit kasutan. Ostsime talvel Maanuga Saksamaalt selle geel-laineri ja esimesed korrad mulle isegi meeldis seda kasutada. Lainer jäi aga kappi seisma, sest seda oli raske silmadelt maha saada. Nüüd avastasin, et meigilappidega tuleb lainer ideaalselt maha, aga erinevate meigieemaldusvedelike ja kreemidega mitte nii hõlpsalt. 

Mulle meeldib geel-lainerit rohkem kasutada, sest tänu kaldus nurgaga pintslile saab jube kergelt õige kontuuri tõmmata ja ei pea kümme korda üle tegema. Olen laineritega suhteliselt lootusetu juhtum olnud, sest mul on juba väiksest saati nii, et mul käed jubedalt värisevad (:-D)... ja eks ma olen tuhandeid kordi proovinud. Pintsliga on kõige lihtsam vastupanutee.

 Malibu Sea Breeze - see oli lihtsalt niiiiiiiiiiiiiiiiii hea!
 Broilerifilee kreemja kookose kastmega
 Seakaelakarbonaad porgandi-sinepikastmega
 Õppimine maailma mõnusamal kodusel terrassil (enne ühiskonna eksamit)

Imelist nädalavahetust ja talgulistele jõudu tööle. Kahju, et ei saa sel korral teiega olla!

7 comments:

  1. Ise olen sellise infoga kursis, et sünnimärke tekib terve elu juurde ning need kasvavad (ka olemasolevad) vähesel määral koos inimesega. Juhul kui oled sünnimärki vigastanud ning kardad (või soovid end kontrollida), siis muidugi võid käia igaks juhuks kontrollis. Sünnimärkidest, melanoomidest saab lugeda näiteks siit: http://www.naisteleht.ee/node/7997
    Ise olen pidanud mitu korda operatsioonil käima ning päikest ei tohi ma võtta, solaarium on täielikult välistatud. Isegi suvel niisama väljas liikudes pean kandma tugeva kaitsefaktoriga päikesekreemi, kuna olen n-ö riskigrupis.

    ReplyDelete
  2. Sa peaksid igaljuhul kontrollima üle oma sünnimärgid. Kui need kasvavad, võivad nad väga ohtlikud olla.
    Minu klassiõel on ka üks kasvav sünnimärk jalal, mis tal ära opereeritakse - see võib olla nahavähi esimene märk.
    Parem karta, kui kahetseda.

    ReplyDelete
  3. Sa võiksid teha outfiti postitusi a ka mida kandsid eksami(te)l. Mul tulevad nt aasta pärast eksamid ja ma ei kujuta ette, mida neil kanda. (Eksamil tuleb ju natuke pidulikumalt olla, vnoh meile igatahes määritakse seda pähe)
    Ilus oled, Sandra! :)))

    ReplyDelete
  4. hei, väga mõnus pikk lugemine oli! sünnimärkidest nii palju, et kindlasti tasub neid nt perearstile näitama minna, sest kui midagi kahtlast märkavad, saadavad su edasi nt onkoloogi juurde. eelmine suvi ma ka käisin (sama teema, sünnimärke tuleb pidevalt juurde ja üks seljal oli päris kõrge ja halva koha peal st rinnahoidja ääre all) ja siis sügisel eemaldati Tartus kirurgiliselt seesama suurem ära. näoga on muidugi see teema, et eemaldamise kohale jääb kindlasti arm, nt minul on seljal u 1 cm pikkune kole arm, aga selle eest hoiatas onkoloog juba kohe alguses.. pika jutu point on see, et sünnimärke tuleb kindlasti jälgida. ja lõpetuseks edu edaspidisteks eksamiteks! :)

    ReplyDelete
  5. Mul on samamoodi ülahuule ning ka käe peale tekkinud täiesti juhuslikult sünnimärgid, alguses äratas ikka tõsiselt kahtlust, kuid õnneks ei ole need suuremaks läinud ning ei ole oma kuju ega värvi muutnud. Kuid jah, parem karta kui kahetseda ning igaks juhuks arstile ette näidata!

    Ja ilmselge on see, et sa oled vist kõige ilusam abiturient üldse!

    ReplyDelete
  6. Sünnimärkide juurdetekkimist mõjutab kohe kindlasti ka regulaarne solaariumis käimine. Mul endal on ka tänu sellele sünnimärke juurde tekkinud, kuid kõik uued on pigem nagu pisikesed täpid näiteks käsivartel või jalgadel ja üldiselt nad mind eriti ei häiri. Tean veel mitut tuttavat, kes samuti on kurtnud, et regulaarne solaariumi külastamine on ajapikku hakanud sünnimärke juurde "tootma". Esimese asjana oleks muidugi sellisel juhul mõistlik solaariumi külastamist kas piirata või täielikult lõpetada. Kohe lõpetamine võib olla küll raske, ma tean :P aga kui sünnimärke ikka palju juurde tekib ja see juba häirima hakkab/ohtlikuks muutub, siis pigem lõpetada ja säästa oma tervist, kui hiljem ennast taga kiruda :) Ning kindlasti tuleks kõiki (kahtlasi) sünnimärke ka kontrollima minna!

    ReplyDelete
  7. nagu ma juba ütlesin, ma ei kavatse enam midagi teha :D aga tegelt.. hea, et sa tagasi oled ja sul jälle natuke rohkem aega on :)

    ReplyDelete