Thursday, June 13

Viimase hetke kingiideed: 13 imelihtsat ja isikupärast üllatust lõpetajatele


Lõpuaktused on kohe-kohe ukse ees ja seetõttu on tänane postitus pühendatud viimase hetke kingiideedele. Võtsin appi enda lemmiksaidi Pinteresti ja otsisin välja kingitused, mida saab lihtsasti kodus järele teha ning mille tarbeks leiab vaheneid ka väikestest kauplustest.

Koolilõpetamine on väga ilus aeg ja mis tekitaks veel soojema tunde, kui enda sõbra üllatamine isikupärase ning ise tehtud kingitusega? Ka kõige pisem üllatus lille kõrval (näiteks ise tehtud kaart) jätab jälje aastateks ja sellele nägemine laual või riiulil toob tagasi mälestused viimasest koolipäevast.


1. MÕTTED PURKI, ILU KORVI
Õnnepurk on seni üks kõige armsamatest kingitustest, mis mulle tehtud on. Igal hommikul purgist võetud mõte annab motivatsiooni terveks päevaks ja samas meenutab mulle kingituse teinud inimest. Õnnepurk on minu kodus niivõrd populaarseks ja atraktiivseks esemeks muutunud, et kõik külalised tunnevad alati selle vastu huvi. Võimalusi õnnepurgi tegemiseks on mitmeid ja sildid ei pea olema välja prinditud - mina näiteks kirjutan kõik käsitsi, lisan lipsukesi ja litreid.

Olen mitmeid kordi perele ja sõpradele kinkinud korvitäis ilusaid ja maitsvaid asju. Laske fantaasia lendu ja lisage korvi esemed, mis lõpetajat kõige rohkem iseloomustavad (näiteks kui talle meeldivad raamatud, siis ärge neid korvist unustage :)).


2. RAAMID-RAAMID-RAAMID
Üks täiega lahe idee on ilma klaasita raamida üks jooneline paber, et lõpetaja saaks endale sellest teha TO-DO listi ja et see oleks juba uute õpingute ajal tal kogu aeg silme ees. Hea nipp on kaasa pakkida lisapabereid... ja ärge unustage raami kaunistada! :)

Ent alati on hea raami sisse paigutada sõbra initsiaale, sügavamõttelisi mõtteteri, nalju ja ka ühispilte. Kui tahate jälle midagi isesugust, siis ärge fotot raamige - kleepige see hoopis küünlatopsile.


3.  ALL THE THINGS I COULD DO IF I HAD A LITTLE MONEY
Kui te ei tea kohe üldse, mida lõpetajale kinkida või kui ta kogub raha millegi soetamiseks, siis kindlasti ärge minge kõige lihtsamat vastupanu teed ja kinkige talle raha ümbriku sees...


4. PUDUARMASTAJALE
Kui teie sõbranna on sama suur käsitööhuviline nagu mina, siis miks mitte talle kinkida karpide/purkide sees erinevaid pärleid, litreid, linte ja õmblemistarvikuid? Ja kui lõpetaja läheb edasi õppima kuhugile kunstikooli, siis erinevad pliiatsid on tema jaoks tulevikus hädavajalikud.


5. ISETEHTUD KAART
Ostke tugevamat sorti plokipaber, üks liimipulk, tükk linti ja otsige kapipõhjast välja vana tapeet ning sutsu pärleid. See läheb otse südamesse! Garanteerin!


6. SALAJASED SOOVID JA ÜRDID PABERKOTTI
Värskelt korjatud (või kuivatatud) basiilik, meliss, piparmünt, spinat, till, oregaano või loorberileht on ühe ürdiarmastaja suurim soov.

  
7. TÄISKASVANUD LÕPETAJALE
Selle Jack Danielsi idee teeksin kohe järele, kui leiaksin sobiva pumba - lahe kingitus oleks Tõnule. Kindlasti haaravad paljud lõpetamise afterpartyle minnes kaasa veini- või shampusepudeli ja selleks, et veel mitu kuud hiljem sinu pudel riiulist ära tuntaks, lisa juurde inspireeriva mõttega sildike või tee täitsa oma pildiga veinipudel!


8. MAIUSTUSED
Osavnäpud muffineid küpsetama või hoopiski poetiirule: ostke lõpetaja lemmikkomme, võtke karbist välja ja pange kaunistatud purki. Kujutan ette, et Raffaellod võivad päris efektsed jääda. Muidugi kuuluvad maiustuste alla ka puuviljad ja miks ka mitte pärast külla minnes puuviljad kaasa võtta (aga mitte lihtsalt kilekoti sees, ikka kaunistatult).


KUI LÕPETAJA HAKKAB KOLIMA... SIIS ON ABIKS:

9. MINI TÖÖRIISTAPAKETT
Been there done that ja uskuge mind: asjalik tööriistakast mõne kruvi ja pisikese haamriga kulub marjaks ära!


10. KODUNE ESMAABIKARP
Uues kodus on isiklik esmaabikarp hädavajalik ja kuna rohud on kallid ning kolimisele kulub nii või naa kenake summa, siis on tegemist ideaalse kingitusega. Pigem soovitan esmaabi-purgi tegemise jätta mõne lähedasema sõbra või pereliikme hooleks, sest nemad teavad täpsemalt, missuguseid medikamente lõpetaja vajab. Aga alati ei pea ainult ravimeid ostma, karpi saab osta ka plaastreid, kraadiklaasi, vitamiine ja erinevaid teesid.


11. KÖÖGITARVIKUD ja KUIVAINED
Siin on fantaasiapõld küll ülimalt lai: erinevad tarvikud uues kodus on alati abiks ja hea idee on kinkida ka erinevaid pastasid ja kastmeid kaunistatud purgis (sel juhul ärge unustage lisainfot ja säilituskuupäva). On taskukohane kinkijale ja vajalik, efektne kingitus lõpetajale. Ka poest ostetud suhkru, soola ja pipraga saab supervahva kingituse: vala ingridiendid erinevatesse purkidesse ja lisa juurde käsitsi valmistatud sildikesed.


12. VANNITARBED ja KEHAKOORIJAD
Suhteliselt sama lugu, mis köögitarvikutegagi. Siinpuhul on vahva katsetada erinevate kehakoorijatega. Lisasin ühe lihtsa retsepti siia ka. :)


13. OMANÄOLISED NÕUD
Pokaalide kaunistamiseks oleks vaja veidi PVA-liimi ja küünesädelust. Kel viitsimist, võivad läbipaistva lakiga kinnituseks üle ka lakkida. Aga kuidas pesu kannatab - vot seda ei tea. Peab ettevaatlikult pesema või on kaunistamisel hoopis mõni targem nipp.


... JA LÕPETUSEKS LIHTNE PABERLIPSU-IDEE!


Loodan, et postitus on teile viimasel hetkel abiks ja aitas fantaasia natukenegi tööle panna. Mina juba töötan mõne idee kallal ja kindlasti näitan tulemust peagi.

6 comments:

  1. Ma lisaks veel, et teha võiks n-ö raamatu, kus oleksid pildid seoses lõpetajaga ning soovitused eluks.

    ReplyDelete
  2. Mulle nii meeldib, et sa nüüd tihedamini kirjutad :) ma käin ka aeg-ajalt Pinterestis häid ideid kogumas ja eile just pinnisin ka endale selle Jack Danielsi pudeliga vedelseebipudeli :D

    ReplyDelete
  3. Kuna mul on hea sõbranna nädala lõpus kooli lõpetamas, siis sain siit ülilahedaid kingimõtteid, aitääh!!! :)

    ReplyDelete