Saturday, November 6

Noortekonverents: Lahe koolipäev 2010


Heh - nii kui enda eelmise postituse ära tegin, vaatasin, et Timo ongi pildid ära lisanud, khmhm...

Kes juhib meie mängu? Oli noortekonverentsi peamine mõte 4. novembril Tartu Vanemuises. Meie ette astusid Ain Mäeots, Mart Mikk, Peep Vain, Juku-Kalle Raid, Urve Palo, Rasmus ja Hannes Kaljujärv, Leo Võhandu, Uku Suviste, Inga Allik, Tarmo Leinatamm ja H. Elleri Muusikakooli orkester, Märt Treier, Birgit Õigemeel.

Ma ei teagi nüüd, millest alustada... Kas näiteks sellest, et Lahe koolipäev toimus sel aastal 7ndat korda ja meid oli kohal ca 700? Kes siis keda rohkem mõjutab ning manipuleerib? Ja pane tähele - manipuleerimine ei pea alati halb olema.

"Elus on tuhandeid eksimusi," lausus Ain mäeots. "Teie, noorte ja meie kahe vahe on see, et meil on Teile midagi anda," ütles kohe järele ka Märt Treier.

Olime ka esimene publik Heliseva muusika tükile, mida meile ette mängeldi.

Põhimõtteliselt algaski üritus sellega (välja arvatud orienteerumine, mis oli kõige esimene asi, mida tegime), et lavale tehti ehtne stuudio. Kutsuti publik ja intervjuueeritav. Kas televiisoris  räägitakse tõtt või valetatakse? Idee mõte oligi selles, et näidata, kuidas saab ühest intervjuus klipid välja lõigata nii, et jääks inimesest võimalikult halb mulje või et küsitlus oleks võimalikult huvitav kuulajatele. Konverentsi lõpupoole meile seda lõigatud videot ka näidati. Muidugi oli Inga Allik (kellega see intervjuu tehti) ise nõus sellega ning teadlik kõigest.


Ain Märdile: "Tundub, et  teletöötaja peab oskama inimesi tundma?" mille peale Märt koheselt vastas, et "Ei oska tegelikult!"

Inga Allik on mulle isiklikult jätnud väga sümpaatse ja armsa mulje, kui seda "stuudiomängu" nägin, hakkas tema isiksus mulle veel rohkem meeldima. Talt küsiti ühe esimese küsimusena, et kelle kõrval ta hommikul ärkas. Kuna viivitused, mõttepausid jne olid osa mängust, siis vastas ta, et ei mäletagi, kelle kõrval, kuid kohe mainis lisaks "olgu, see oli nali, muidugi mäletab, kelle kõrval ärkas."

Inga Allik on õppinud näitlejaks, muheles, et on "päris näitleja, mitte tänavalt." Inga tahtis saada väiksena lillemüüaks, nii armas ju. :P Pealegi oleks tahtnud ta  lilli müüja lilli täiesti tasuta...

See video, millest rääkisin:


Kui Ingalt küsiti, kui palju partnereid tal olnud on, siis vastas ta, et on alles nii noor ja korralik - kuidas temalt üldse midagi sellist küsida saab? "Kui see inimene, kellega pead laval koos näitlema, on täielik idioot, siis mida sa teed?" päris Ain Ingalt. "Hirmsad jutud ja küsimused sul, sa pead neid kusagilt võtma!" naeris naine selle peale.

Inga viimane filmielamus oli multikas Up, mida lapsega vaatamas käis. "See oli lihtsalt nii kurb vahest, et ma lausa nutsin saalis," ütles ta armsalt nüüd selle peale. Heh - mullegi meeldis see mutlikas, käisime Tõnuga seda vaatamas kunagi (Tõnu ju paadunud multikafänn), siis minulgi tuli pisar silma. :-)

"Ma juhindun oma elus armastusest ja sellest, et ei ole mõtet enda elu keeruliseks elada," ütles lõpetuseks Inga.

Udune pilt meist, a mis siis :)

Käisime (enda koolist) sellel konverentsil 5kesi - Mina, Timo, Alisa, Kadrian ja Vallo.

Random picture

Märt ja Ain ütlesid, et konverentsil on üks eesmärkidest teha tavalisest, häbelikust poisist Laheda koolipäeva jooksul superstaar. Tehti hääleproovi, pandi selga uued riided, muudeti enesekindlamaks - suht fun! Pidi olema suhteliselt juhuslik inimene rahva seast, mida on tegelikult raske uskuda haha. Nad valisid välja poisi, kes peab viisi ning keda saaks hästi muuta, kuigi Märt oli veendunud, et kõik saalis olijad oskavad laulda. Seepärast esitaski küsimuse, et kes ei pea viisi? Käed? Muidugi tõusid ka käed ja Märt üllatus selle peale ja ütles: "Noh, mis sul viga siis?"

Mart Mikk

Mart Mikk on vabakutseline ooperilaulja, kes on tihedalt seotud reklaamiagentuuridega. Tema üritas meile selgeks teha, miks siis ikkagi maasikad ja šokolaad tunduvad reklaamis nii isuäratavad?

Mulle väga meeldis selle mehe enesekindlus. Tundus, et ta on nii andekas, tark, teab palju... Kohe enda esitluse käigus suutis tüüp meid šokeerida - näitas meile häälepaelu, sest "tuhkagi me neid näinud oleme."

Pealegi tõdes, kuidas video osakaal on meie eludes suurenenud. Väga palju on suurenenud!

Tõi näite, milliseid multikaid vaatas kunagi tema... :D
vrõnn-vrõnn...

... ja kohale jõudsid Peep Vain, Urve Palo ja Juku-Kalle Raid. Nende põhiülesanne oli analüüsida erinevaid mõjutamistehnikaid. Ma ise ootasin, et näiteks Peep Vain räägiks rohkem, mul olid selle koha pealt suuremad ootused. Juku-Kalle nagu ikka - ärapanija ja Urve Palo üllatas mind samamoodi, kuna eks ikka on poliitikute vastu eelarvamusi, kuid mulle jättis ta väga sümpaatse ja aruka naise mulje - lahee!


Tavaliselt ei julge paljud Juku-Kallega laval olla, kuna tal on üsnagi terav keel. Kõige rohkem sai nalja keskerakonna videoga. Juku-Kalle nimetas Savisaart "Sugardaddy´ks" ja keskerakonda ise hälvikute puhvetiks haha. Eriti nalja pakkus see, et "oh, Savisaar hoidis videol vihmavarju täitsa ise käes ju!"

Muuu-iiii-duuugii ei puudunud ka Hitler- Vana Aadu ise, nagu Raid teda ristis! Hakati rääkima riigipeade pikkustest, Hitler oli kusjuures alla 170cm pikk. Kui Medjedevist rääkida, siis tema saab vabalt Ilvese kaenla alt läbi joosta.

Kui käisime orienteerumas, siis selle lõpus pidime rühmadena tegema inimtähe, seejärel pildistasime. See oli orienteerumise juures kõige huvitavam osa.. Nii palju erinevaid lauseid saab kokku panna "meist..." Igastahes see oli üks lausetest.
Kadrian oli tubli nimede koguja :-)
Rasmus ja Hannes Kaljujärv

parampapaaa... Isa ja poeg Hannes ja Rasmus Kaljujärv! Nende jututeema oli perekonnavahelised suhted ja kuidas nägi välja Rasmuse lapsepõlv vanematega. Rasmusestki sai näitleja, kuna isa pidevalt võttis teda tööle kaasa "tolgendas järel". Nende suhe tundus mulle natukene veider, ehk ei peagi kõik alati enda tundeid näitama. Hannes ütles ka, et nad on tüüpilised Vargamäe Andresed, kes enda tundeid ei väljenda.

Siiski oli Rasmusel ja siiani tegelikult on olemas perekonna toetus. Tema vanemad on talle olnud alati eeskujuks. Kui Hanneselt küsiti, kas kohtuvad tihti oma pojaga, siis ütles, et ei kohtu. "Perekond on paratamatus," vastas poeg perekonna tähtsuse kohta.

Mina näiteks ei teadnudki, et Rasmus saab 30, ei ütleks kunagi aga noh - hästi säilinud siis! Publiku seast kostis isegi üllatust, kui ta ütles, et nii vana on.

Kes saab suurema aplausi? Vanem või noorem? Hmm?


Rasmus ütles veel seda, et ta ei nuta pühapäevaseid pannkoogipäevi taga. Nende pere oli üksteisele olemas, mis sellest, et mitte alati väga lähedased.

Nendele kirjutatud konverentsi tarbeks lühike etendus:



Leo Võhandu
Uku Suviste laulmas Hea Eeskuju 2010 võitjale Oliivia Naritsale. Nii ilus oli...

Uku Suviste oli üks viimaseid esinejaid meil. Kui teda intervjuueeriti, siis tundus ta väga napisõnaline, kogu aeg nagu ootasime, et mida järgmiseks ütleb. Mulle meeldis, kui Uku ütles, et tahabki olla mäe jalamil, mitte tipus, sest nii hea on teada kui palju ootab veel ees.

Kui Uku intervjuud andis, siis ütles Alisa: "Kuule, prille ei taha korrks laenata?" Tahtis Suvistet oma silmaga näha aga unustas oma prillid koju, seega oli tema vaade üsna udune. :D

Vot, milliseks muudeti... Superstaar. Laulis Uku ja Birgitiga katkendi Helisevast Muusikast. :)
 
Birgit Õigemeel
Uku Suviste ja Birgit Õigemeel laulmas Saladust... tshhh

Vot nii - minu pikkpikk postitus, mille tegemine võttis suhteliselt kaua aega. No muidugi ei teinud ma sissekannet mitu tundi järjest - tegin vahepeal süüa, tsillngrill niisama toas ringi jne :P Iiigastahes, plaanisin täna palju rohkem ära teha, näiteks õppida ja lugeda aga lähen paari tunni pärast Vannukese sünnipäevale. Hehe, täna tuleb Tõnu uus auto ka ära checkida!!! Lõpuks pärast kahte kuud... oeh :D

4 comments:

  1. Sandra, sain tänu Sinu kirjutisele ka osa konverentsist :) Aitäh!

    ReplyDelete
  2. Tsau Merilin! Nii rõõm on kuulda, et said, loodan, et Sul läheb seal kaugel-kaugel hästi :)

    ReplyDelete
  3. Sandra, mul oli ka väga huvitav!

    ReplyDelete