Tuesday, August 7

Imeline Leigo järvemuusika


Teate, taipan iga päevaga, et mul on veel nii palju tegemata. Mul on nüüd hästi pikk nimekiri. Nimekiri asjadest, mida tahaksid kogeda või list üritustest, kus tahaksin osaleda. Leigo järvemuusika festivalile minemine oli üks mu väikestest soovidest.

Reede oli minu jaoks kuidagilt tohutult vastik ja nukker päev. Ootasin väga õhtut, et saaksin lihtsalt kaunist muusikat nautida ja pingeid maandada (meie olime ainult reedel). Jõudsime Tõnuga Leigole umbes kaheksa ajal õhtul ja saime mõnusa koha peaaegu lava ette.

Võtsime kaasa enda teki ja seal me terve õhtu lebotasime. Nii oli kõige mõnusam. Oleks olnud väga nonsens, kui oleksime istekohaga pileti ostnud. Ringi vaadates märkasin, et mõni paarike oli endale võileibu või salatit kaasa teinud. Järgmisel korral teen ka endale ja Tõnule sandwicheid kaasa.

Ootasin tohutult hämardumist, sest siis avanebki Leigo järvemuusika ilu. Mida pimedamaks läks, seda rohkem oli tunne, et see õhtu on ikka täielik lõõgastus. See tulemäng prožektoritega oli võimas. Veel võimsam oli paadimeeste asetatud tuli järvele - terve lava ümbrus oli küünlaid täis.

Vahepeal käisime endale tervislikku snäkki ostmas ja välimüügi järjekorras ringi jooksvaid tüdrukuid nähes oli täielik nostalgia. Olin ju minagi eelmisel suvel mitmel üritusel sööki tegemas ja jagamas. Tohutult raske ja väsitav töö oli. Ütlesin ka ühele tüdrukule, kellel oli veidi väsinud pilk, et tõesti palju edu sulle, sest tean, mida tegema pead.

Kuigi jah, mõned heliviperused olid ja rahvast tundus vähevõitu - mulle nii meeldis. Sellepärast oli mul tohutult kurb kuulda, et Leigo peremees kavatseb Leigo järvemuusika lõpetada. Samas mõistan, ta rääkis, et nad on tohutult võlgades. Kuid ikkagi, täiega kahju. Samas kui töö asjus rääkisin peremehe tütre Tiiuga, andis tema veel lootust.

Ahjaa, ka pildid pole just parimad. Mõtlesin lihtsalt, et see õhtu võiks olla meile ja ei hakka fotokat kaasa tirima. Mäletan, et me jäime Tõnuga mõlemad sinna tekile vist korraks isegi magama. Nii mõnus oli lihtsalt silmad kinni panna ja muusikat kuulata.

Soovitan kõigil (kui see veel edasi toimub), kes natukenegi huvi tunnevad, kindlasti osaleda ja mitte muretseda krõbeda piletihinna pärast. See elamus pole väärt pennide lugemist.

Iiris Vesik

2 comments: