Saturday, January 12

Chill-chill_Paanika-paanika


Teisipäeval enne eesti ajakirjanduse ajaloo eksamit tekkis mul paanika. Et eksamile üldse saada, pidime tegema essee, milles uurime ette antud perioodil vabalt valitud ajalehte/ajakirja. Mina analüüsisin Eesti esimest naisteajakirja Linda. Tund aega enne eksamit mõtlesin, et essee näeb nüüd päris hea välja ja võiksin selle välja printida. Hakkasin hiirega liigutama "print" nupule, kui arvuti kokku jooksis. Sellele restarti tehes avastasin, et pole ühtegi korda tööd salvestanud ja kadunud ta oligi. Ma olin nii kurb. Nägin selle tööga palju vaeva ja lappasin mitmeid raamatuid selle tarbeks. Ja läkski vastu taevast õppimine eksamiks=allnighter ja essee.

Kolmapäeval oli mul vene ajakirjandusajaloo eksam ja sain endale loengu materjali selgeks, aga kohustuslikku kirjandust põhjalikult läbi lugeda ei jõudnudki. Soovisin magama minnes nii väga, et eksamis palju kohustusliku kirjanduse küsimusi sisse ei tuleks. Õppeprogrammis oli muidu kirjas, et kohustusliku kirjanduse osa peab olema täidetud 100% ja loengute materjal 40%. Ehk siis kui vastata kohustusliku kirjanduse osas midagi valesti, ei tee eksamit ära. 

Kui hommikul eksamile läksin, ütles õpetaja, et kõik võtke endale üks kindel ajaperiood ja kirjeldage seda. Võisime enne eksamit ka kümme minutit vaadata enda materjale. TÄIELIK VEDAMINE! Mina kirjutasin Nikolai I valitsemisest aastatel 1825-1855 ja ajakirjandusest tol ajal (põhimõtteliselt sellest, kuidas keiser lausa ise ajakirju/-lehti välja andma hakkas, et hoida võimalikult hästi kõigel toimuval silma peal). Kirjutasin piisavalt, aga kindlasti jäi ka midagi olulist välja. Sain selle eksami B. Arvan, et kuna ta tegi nii lihtsa eksami, hindas ta ka veidi rangemalt. Üldse on ta hästi inimlik õppejõud, kui meil oli temaga vene kogukonna eksam, andis ta lisapunkte loengutes kohal käimise eest. Enne igat eksamit on tal mingi üllatus varuks. :)

Vahepeal sain kokku enda supernunnu nimekaimuga, käisime väljas tantsimas ning paar päeva tagasi oli kursaõe Teele sünnipäev ja meie õhtu lõppes taaskond linnas.

Inspiratsioon Gretelt

Need taskurätikud on ju nii armsad! :D

Kadi lomokaamera, tahan ka!

Sünnipäevalapsega

Natuke kursaõdesid

Parim vaas! :D

13 comments:

  1. Hei Sandra!
    Ma siin mõtlesin, et Sa pole kirjutanud nt sellistest asjadest nagu nt, mis on Sinu põhilised ilunipid või nt kuidas Sa ennast vormis hoiad jne. Hästi huvitav oleks lugeda midagi seesugust :)

    Sorry, kui ikkagi kuskil maininud oled, ma pole siis ise lihtsalt tähele pannud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tsau!

      Ma tõesti pole eriti selliseid postitusi teinud. Üks põhjalikum postitus iluvaldkonnas oligi vist ainult juuste teemal.

      Mõtlen sellele, vormis hoidmise pealt ei oska ma kindlasti praegu midagi kirjutada, äkki näiteks poole aasta pärast. Kuidas sobib? :)

      Aitäh mõtete eest :)

      Delete
  2. Hey Hey, mulle väga meeldib see valge jakk(väljas tehtud pildi peal) Kus selle soetanud oled kui võib küsida? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Ikka võib, see on sügisel soetatud Zarast. ;)

      Delete
  3. Kas see kaelaehe on http://www.chiquelle.com´ist?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. See kaelaehe on Seppäläst :)

      Delete
    2. ... ja tänks laheda lehe eest, saan õppimist jälle edasi lükata! :D Kas sa ise muidu shoppad netis tihti?

      Delete
  4. Igaks juhuks mainin, et internetis peaks olema paar head õpetust kuidas salvestamata tööd tagasi saab peale arvuti kokkujooksmist (või lihtsalt peale seda kui unustad salvestada ja paned wordi dokumendi kinni). Midagi uut ei tohiks vahepeal tehtud olla - nii saab automaatselt salvestatud töö siiski tagasi. Mul on endal paar head korda sama jama olnud kuni lõpuks elukaaslane ütles, et neid 'mittesalvestatud' töösid saab kenasti tagasi ka võtta kuni viimase autosave-ni. Tundub võimatuna aga kadunukesi on ta teisest ilmast tagasi toonud.
    Ja teine asi - nunnusid lomokaameraid saab näiteks siit: http://www.muuu.ee/fotograafia päris okei hinnaga, lihtsalt hiljem filmirullide ostmine piltide ilmutamine läheb päris kalliks KUID asi on seda väärt. Iseasi kui palju tudengil seda 'vaba' raha alles jääb.. :)

    Edu tegemistes ja loodan, et sessiaja kenasti üle elad! Tean, et seda on vaja soovida, sest mul näiteks läks esimene sess täiesti aia taha, sest süsteem oli võõras. B-st võisin ainult unistada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oiii, Kadi!

      Praegu mõtlen ka, et oleksin võinud ju kohe googeldada ja vaadata, mida teha annab. Uurin kindlasti järele!

      Jaa, mu kursaõe lomokaamera on ka pärit müüü'st.

      Aitäh Sulle soovituste ja soovide eest! Ole tubli ja ma imetlen sinu töid ja blogi!

      Delete
  5. Ma jumaldan Su blogi :) Pildid ja kõik muu on alati super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, aitäh! Nüüd õpin kohe palju rõõmsamalt edasi :)

      Delete
  6. Heh. Mul tuli kohe meelde, et mu 2 lomokaamera filmi ootavad veel ikka ilmutamist.
    Ma nii hea meelega tulen ikka su blogi lugema ja olen natukene pettunud, kui uut postitust ei ole, nii hea on sinu tegemistest kuulda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gertu, nii armas sinust, pärast homset eksamit mõtlen mingi süsteemi välja, kuidas tihedamini postitada :)

      Delete