Thursday, January 3

Muljed kontserdist "Ilusaim tegu on heategu"


Kirjutan tagantjärele, mis Laura heategevuskontserdil (24. novembril) toimus. Loe pikemalt Laura "Rääkimata lugu" SIIT ja lühidalt tema jaoks korraldatud heategevuskontserdist SIIT.

Läksin enne kontserdit, umbes lõuna paiku Elinale (heategevuskontserdi peakorraldaja) kultuurimajja appi ja täpselt kui ma sinna jõudsin, oligi Elinal võimalus juuksurist läbi hüpata. Samal ajal hoolitsesin selle eest, et lauljad saaksid esimese peaproovi tehtud. Enne teist peaproovi jäi natukene aega üle ja jutustasin üle pika aja Karmeni, Kristi, Lizetti ning Tõnu oli ka meil seltsis. Vahepeal jõudis armas Lizett mu juukseid ka sirgendada ning mulle natukene enda Tartu elust rääkida.

Kui Elina tagasi jõudis, tegime teise peaproovi ka läbi ja hakkasime nummerdama pileteid, mis veel nummerdamata olid ning üldse oli seal piletites mingi segadus ja püüdsime loogilist süsteemi luua.

Saime Elina ja Sirlega piletid korda ning tekkiski enne kontserti väike paus, kus saime ennast riidesse panna ning korda sättida. Chillisin niisama kultuurimajas ringi ja vaatasin, et mingi paar on eriti varakult kontserdile kohale tulnud. Mõtlesin, et hea küll ja kõndisin saali peaesinejate proove vaatama. Mõne hetke pärast kõndisin tagasi ja need, keda akende juures seismas nägin, olid Tanja ja Andu! Nad veel ütlesid, et nägid ainult mu lehvivat seelikusaba saali poole minemas.

Rääkisime siis juttu ja natukese aja pärast jõudis ka Tõnu meie juurde. Kallistused-tervitused tehtud ning juba oli Artjom Tanjat ja Andut kallistamas-tervitamas. Kummaline on see, et mul on kõrvu jäänud, et Artjom ei oska vene keelt rääkida, aga kui ta tere ütlema tuli, siis ta rääkis nii ilusti vene keeles. Kui Tõnu ennast Artjomile tutvustas, siis meie mõlema üllatuseks mäletas Artjom Tõnut... kuigi sugulased räägivad, et nad olid nii väiksed põnnid, kui nad koos mängisid.

Ootasime kõik Kanal2'e, sest enne kontserdit pidid Tanja ja Andu andma intervjuusid. Üsna pea jõudis Carmen Pritson-Tamme enda saatetiimiga kohale ja nii lahe oli teda trepil kohata, ta ütles kohe, et "oi, tuttav nägu" ja jäime korraks jutustama. Carmen on nii paganama hooliv inimene. Ta ütles pärast laval Andu pere kohta nii palju ilusaid sõnu ja ta suhtub neisse kui vanadesse tuttavatesse. Ja võin julgelt väita, et tegemist on siirate tunnetega, siirate emotsioonidega. Ta tõesti hoolib ja tahab anda omaltpoolt kõik, et Laura elu oleks veidikenegi parem. Ta on just selline inimene, keda nähes suunurgad kõrvuni kerkivad!

Minu ülesanne oli kuni kontserdi alguseni pileteid müüa. Ühel hetkel tuli korraga nii palju inimesi, et mul tekkis segadus, aga õnneks laabus kõik hästi. Vahepeal tuli meie kõigi üllatuseks uksest sisse ka TV3 ja küsis luba filmimiseks. Jällegi boonuspunkt meile, sest "Seitsmestes uudistes" näidati Laurast klippi (vaadake klippi SIIT!) koos annetuskonto numbriga.

Kogu kontsert oli nii ilus! Mis siis, et ma lava taga olin! Kontsert avati videoga, kus Andres ja Tanja rääkisid taaskord Laura haigusest ja Elina sellest, kuidas tal tuli heategevuskontserdi mõte. Esinesid Artjom Savitski, Mari-Liis Aasmäe, stuudio Joy lauljad ja tantsijad ning teised üllatusesinejad.

Üheks üllatusesinejaks oli Tõnu ja ta laulis kaks laulu. Ta peaproovis veidi muretses, et pole ammu laval olnud jne, aga tema esimene läks niivõrd hästi. Nutsin uhkusest seal kardinate vahel. Tõnu oligi viimane esineja ja kui lõpuks Tõnut nägin, ütles ta, et ta peab uuesti laulma, Kanal2 tahab ta laulmist otsast peale linti võtta. 

Meil hakkas kohe sagimine pihta, et "ooo, milleks ja millal ja kuidas." Kuigi pidi hakkama väikelaste disko, laulis Tõnu enda teise laulu saalis uuesti. Enne seda rääkisid nad Carmeniga läbi, mismoodi salvestada ja arutasid muid tehnilisi küsimusi. Siis pidigi Tõnu otsast peale laulma ja tal läks veel paremini, kui esinemise ajal. Ma ei kujuta ette, kuidas ta nii rahulik suutis olla, kaameramees filmis otse näo ees ja tema oli vana rahu ise. Varsti peaks tulema ka saade sellest heategevusüritusest Carmen Pritson-Tamme uues sarjas "Sa ei ole üksi".

Kogu kontsert sujus ilma mingisuguste viperusteta, kõik oli perfektne! See oli üks ilusamaid tegusid, mida sai Laura heaks üldse teha!

Pärast kontserti läks Andu pere Metsisesse sööma ja veidi hiljem helistasid nad mulle ning Tõnule ja kutsusid meid ka seltsi. Läksimegi sinna ja veetsime oma õhtupooliku kontserdi muljeid jagades ning niisama jutustades. Oli äraütlemata tore päev ja õhtu!

Kirjutan täpse kogutud summa varsti siia juurde. Postituse lõppu lisasin ka Tõnu lauluvideo.

Oleme tohutult tänulikud Elinale ja kõigile, kes panustasid ja olid kontserdiga seotud kas pildistamise/filmimise või esinemise näol. Aitäh teile, head inimesed!

♥♥

Ukse juures olev annetuskast

Ettevalmistused intervjuude filmimiseks. Pidin ikka piiluma minema! :D

Lizett peaproovis

Tõnu peaproovis

Vapustavad ja parimad õhtujuhid, keda siiani näinud: Maarika ja Triinu

Tanja Lauraga

Paremal on heategevusürituse korraldaja Elina

Tänukiri Elinale

Mari-Liis andis uue plaadi/singli Laurale



2 comments:

  1. Pühin pisaraid ja ootan saadet :) Laura lugu läks mulle väga hinge, kui ma seda esimest korda nägin. Aitäh, et sina meid tema käekäiguga kursis hoiad :)

    ReplyDelete