Monday, April 22

Mida kanda... eksamile minnes?


Kui ma eelmisel aastal enne eksameid enda outfite postitasin, küsis keegi minult nõu riietumise osas. Või küsis mida mina võtan arvesse, kui eksamile lähen. See küsimus tuli aga hiljem pärast eksameid ja mõtlesin, et kirjutan siis uuel aastal enne eksamiperioodi.

Ja naljakal kombel avastasin ma alles reedel Mummiga rääkides, et jah - abiturientidel algavad kohe-kohe eksamid. Olin juba täiesti ära unustanud, aeg läheb ikka nii kiiresti. Kõik armsad sõbrad, kes te eksameid tegema lähete: võtke seda kui järjekordset väljakutset, te saate hakkama ja mõtlen teie peale!

Mäletan, et enne põhikooli eksameid käisime empsiga spets Tartus "eksamiriideid" ostmas. Nii püüdlikud olime. Mul on meeles see käik ka sellepärast, et ostsime mulle ühe punase pintsaku Montonist, mis on tänaseni kõige kallim riideese mu kapis (kannan seda viimasel pildil). Omal ajal oli see täpselt tuhat krooni. Ma ei ütle seda üldse mingi kekkamise eesmärgil, sest ma tõesti ei mäleta miks me sellise emotsiooniostu tegime... ma ei osta tavaliselt endale nii kalleid asju. :D

Igastahes... keskkooli lõpueksamiteks ma midagi spetsiaalselt ei ostnud, kombineerisin omavahel kapist selle, mille leidsin. Postitan siia ka mõned outfiti pildid, äkki saan teid natuke inspireerida. Mõned neist on tehtud enne eksamit ja mõned suvel enne tööd(sellepärast selline negru piltidel). Muidugi tuleb arvestada iga kooli nõuetega, äkki mõnes koolis on range reegel eksamil kanda must-valget riietust. Meie koolis mingit otsest ettekirjutust ei olnud.

Ja sellepärast kombineerisin nii nagu tuju oli. Alati casual versus ametlik. Kontsakingi ei pannud kordagi jalga, sest milleks ennast tappa? Tahtsin ennast tunda kergelt ja mugavalt ning et saalis kõndides ei segaks ma kaaskirjutajaid. Juuksed panin ka alati kinni, sest nii oli parem. Praegu tagantjärele vaadates kandsin ehk liiga palju meiki, aga mulle meenus, et siis oligi mul suur katsetamistuhin peal ja tundsin värvitud huultega ennast hästi. Ja enamjaolt läksin kuhugile edasi, pingelanguse tõttu kas Tõnuga veinitama või sööma.

Praegu tagantjärele mõeldes ei paneks ma näiteks eesti keele eksamiks seelikut, just sukapükste pärast (ja eesti keele eksam oli mul vähemalt kõige pikem). Ma olen üks neist õnnetutest, kellel jalad sukapükste materjali pärast sügelema hakkavad, kui mitu tundi ühe koha peal istun. Niiet juhul, kui teil on sama probleem - ärge seda viga tehke! :D

18 comments:

  1. Sa näed igal pildil nii hea välja! :)

    ReplyDelete
  2. Ma just mõtlesin pingsalt, mid küll esmaspäeval eksamile selga panna :)

    ReplyDelete
  3. Juuksed kinni, mugavus ja samas viisakas - need oleksid minupoolsed märksõnad ka. Kontsakingad häirivad tohutult eksamit tehes - mäletan kuidas eesti keele eksami ajal suurest närvipingest nii mõnigi neiu (k.a. mina :D) pidi vetsu minema ja kui läbi saali minnes kõlasid kontsakingad nagu kabjaplagin (sest saal kajas vastu), siis oli see väga häiriv nii inimesele kes kirjutasid, tegid tööd, kui ka neile, kes kõndisid (sest kes tahaks teisi segada?). Õnneks palja naba ja miniseelikute aeg on läbi, nii et seda ei peaks (enam) kartma, kuid retuuside eest hoiataksin küll - võivad küll mugavad olla, kuid eksamiteajaks soovitaksin jalga panna ikkagi püksid, eriti kui eksamis sisaldub vestlus. Üldiselt hetkel poes saadav rõivavalik on kõik enam-vähem eksamiks sobilik, nii et ei tasu hulluks end mõelda. Samas peaks enam-vähem arvestama ka ilmaga - kui ikka aimad, et kuum võib hakata või hoopis külm, siis riietus võikski olla mitmekihiline ja ikka selline, et poleks häbi nt. jakki/boolerot pealt ära võtta, sest alumiseks pluusiks sai valikud liiga õlgu paljastav topp. Samuti tuleks tegelikult mõelda ehted korralikult läbi, sest igasugused kilisevad-kolisevad käeketid ja kõrvarõngad võivad lõpuks häirida nii ennast kui ka teisi, pigem kehtib ütlus, et less is more. Ise käisin eksamit tegemas tumedate teksapükste ja triiksärgiga, kui mind mu mälu ei peta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitte naba, vaid nabapluus ikka. Minupoolne viga :)

      Delete
    2. Sandra, vana retuusikunn, nõustub täielikud Kadiga! :D

      Delete
  4. Kas sellel viimasel pildil olev punane jakk on Sulle väike või see peabki selline olema?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hea tähelepanek, väike paxu olen :)

      Delete
    2. Oeh, ei ma ei mõelnud sellega, et sa paks oled vms. Loodan, et sa valesti aru ei saanud.

      Delete
  5. Palju riigieksamitel eelmisel aastal punkte said? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eesti keel oli 86, teised olid alla selle... aga see on asi, mille üle ma uhke olla ei saa, niiet pole sel teemal väga sõna võtnud. Sellepärast mõtlen üldse, kas kirjutada mingit nõuannet, kuidas eksamil paremini hakkama saada.. Ma vist pole kõige parem eeskuju selles vallas! :D

      Delete
  6. Mina eksamile näiteks nii "erilisi" riideid selga ei paneks, pigem midagi lihtsat, sest eksamit sooritama minnes, pole küll oluline kõikidest parem välja näha, seal mängib ikka mugavus suurt rolli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma pole küll kunagi riietunud eesmärgiga kellestki parem välja näha. Riietumine võrdub minu sisemise emotsiooni väljendumisega. Aga eks kõigil inimestel on erinevad prioriteedid, nii ka Sinul :)

      Delete
  7. veider küsimus ilmselt aga kas sa eksamile süüa-juua ka kaasa võtsid? ma kardan et mul läheb kõht tühjaks seal 6 h kirjutades :):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Võtsin vett, shokolaadi ja pähkleid. Panin tähele, et võeti näiteks kuivatatud puuvilju ka. Müslibatoonid on ka head asjad. :) Samas võib ka banaani kaasa võtta, sest seda avades ja süües Sa ei krõbista. :D

      Kõht läheb kindlasti tühjaks ja söögiga saad vähemalt korraks mõtted eemale! :D

      Delete
  8. Hei Sandra!
    Ma sattusin Su instagrami peale ja leidsin selle pildi http://instagram.com/p/RX-_qFTE88/
    Kas Sul on kuhugi tehtud selle kaelaehte õpetus ka? Ma ise tahaks ka seda järgi proovida teha :) Ehk oled nii armas ja jagad seda minuga ka, kui on olemas :)
    Tänud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei! :)

      Jaa, tegin õpetuse kaa ja see asub siin: http://sandrelle.blogspot.com/2012/10/diy-peter-pan-collar.html

      Anna teada, kas oli lihtsasti arusaadav ja missugune on tulemus :)

      Delete