Tuesday, October 26

Litritega õlakud - väike õpetus


Mõtlesin enda igavat punast pluusi ilusamaks teha. Järjekordselt võtsin appi narmad, lipsud :D ja litrid. Tegelikult oli õlakuid väga lihtne teha aga litrite õmblemine võttis aega ikka omajagu. Mõtlesin, et kirjeldan siin, kuidas ma need kaunistused õlgadele siis tegin.

1. Kõige alguseks on sul vaja natuke materjali. Kahte õlakut, narmaid, litreid (minul olid punased ja lillakad litrid) ja kuna mul oli punane põhivärv, siis neid läks üsna palju. Lipse ka (pildil pole, sest lisasin need viimasena, alguses polnud mõtteski.) Õlakud on pildil juba väiksemaks lõigatud, muidu olid palju suuremad. Selline suurus on täiesti normaalne, litreid peale õmmeldes jääb aga õhemaks.
2. Panin narmad nööpnõeltega külge ära, et näha, kui palju litreid üldse õmblema peab. Nööpnõelte otsa panin õlakutest järele jäänud tükikesi, et õmmeldes midagi pidevalt ei torgiks :) Muidugi oleks võinud ka ära traageldada, aga jätsin siiski traageldamata, sest sai alati kohendada narmaid, kui vaja oli.
3. Hakkasin litreid peale õmblema. Minu algne süsteem oli selline, et tuleb vaheldumisi viis rida punast ja kaks rida lillat. Lõpuks muutsin ära, et jääb viis rida punast ja siis kas kaks või kolm rida lillat, sest põhivärivist oleks puudu jäänud. Kui hakkad teist õlakut tegema, siis ole tähelepanelik, et ei alusta litrite õmblemist samalt poolt, sest kui hiljem pluusile õmmelda, jäävad litrite värvid erinevalt. (Ehk segane aru saada, kuid ei oska paremini hetkel seletada. :) )

4. Litrid küljes ja võid õmmelda peale lipsukesed. Paela lõigates jääb see narmendama, kuid selle katkemiseks võta appi tulemasin - hea ja kiire võimalus!
5. Nii, nüüd saabki õlakud pluusile õmmelda, tegin masinaga aga ainult litrite rea koha õmblesi käsitsi, sest ei usu, et minu masin oleks sealt läbi õmmelnud.... :D Vot, aga nii lihtne see oligi! Kui tekib küsimusi, siis kirjuta, proovin vastata. :)

Praegu mul paremaid pilte pole, kui tekib võimalus, siis panen üles neid pilte ka, kus pluus seljas...

No comments:

Post a Comment