Monday, January 7

Intervjuu Anne & Stiili uue peatoimetajaga


Olin töövari Anne & Stiili toimetuses ja kes pole jõudnud veel lugeda minu intervjuud ajakirja uue peatoimetaja Tiina Kruusiga, siis selle leiab SIIT! :)

4 comments:

  1. Hei! Kas sa TÜ akadeemilist testi käisid tegemas eelmisel aastal? :)

    ReplyDelete
  2. Palju punkte said? Oli keeruline? Miks siis Tartusse ajakirjandust õppima ei suundunud? (andestust paljude küsimuste pärast)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei mäleta, palju ma täpselt punkte sain, aga ma ei saanud vajalikku punktisummat kätte. Olin tollal päris kurb.

      Kurb sellepärast, et Tartu oli alguses mu ainuke valik (sest see oli mulle lähemal) ja ei vaadanudki üldse Tallinna ülikooli ajakirjanduse õppekava, pluss mulle pole kunagi Tallinn meeldinud.

      Tegelikult paar päeva enne TÜ akadeemilise testi katsele minnes hakkasin uurima ka Tallinna võimalusi. Kuidagilt tundsin, et ehk läheb kihva see akadeemiline test.

      Sattusin Tallinnast vaimustusse ja mõtlesin, miks ma nii väga ainult Tartusse tahtsin saada. Kui ma Tartus akadeemilisel testil ära käisin, tundsin (kogu see õhkkond enne akadeemilist testi), et deem... ma ei taha üldse Tartu. Nägin akadeemilisel testil veel palju selliseid tuttavaid, kel polnud vähimatki huvi ajakirjanduse vastu ja ma ausalt mõtlesin, et kuhu kurat ma sattunud olen ja kas tahaksin sellises seltskonnas õppida. Ikka unistasin, et õpin koos inimestega, kellel mul midagi ühist on.

      Akadeemiline test ei ole keeruline, kui enne testile minnes kodus neid mitmeid-mitmeid kordi läbi teha. Ma kogu aeg mõtlesin, et teen läbi, aga siis jõudis kätte hommik, kus pidin juba testile minema ja ei teinudki vahepeal ühtegi korda läbi.

      Oluline on läbi teha selleks, et ei tekiks akadeemilise testi ajal seda hirmu ja kokkujooksmis tunnet. Veel, minul jäi täiega ajast puudu ja lõpus mängisin bingot. Minu puhul oli veel see viga, et ma olen läbi ja lõhki humanitaar ning keskkoolis oli mate küll 4, aga arvan, et nõrk neli. :) Samas ei mängi see matemaatika hinne nüüd kõigi eludes rolli. Minu omas veits mängis.

      Ära muretse küsimuste pärast, vastan meeleldi ja kui Sul jäi midagi arusaamatuks, küsi veel. Ma eelmisel aastal lausa otsisin neid blogisid, kes kirjutaksid ajakirjandusõpingutest ja tundsin puudust abi küsimisest. :)

      Delete