Monday, April 1

Esimest korda Bodypumpimas


Ma olin ka üks nendest, kes ei tahtnud Bodypumpi minna sellepärast, et kartsin selle keerukust, ei teadnud raskuseid valida, ei osanud pingiga midagi peale hakata ja lihtsalt arvasin, et ma ei oska seal kuidagilt olla.

Siinkohal ongi mõistlik öelda, et tuleb astuda enda mugavustsoonist välja ja proovida julgelt uusi asju. See sarnaneb väitega, et "tee iga päev midagi, mida sa kardad, sest sa elad vaid korra", aga mulle on see viimane ütlus alati vastukarva olnud. Ma saan selle mõttest küll aru (on põhimõtteliselt sama, mis mugavustsoonist välja tulemine), aga ma ei taha eales võtta kätte näiteks tarantlit (kardan ämblike TOHUTULT), sest ma tean, et see ei tee mind õnnelikuks. 

Eile õhtul mõtlesin, et võtan "julguse" kokku ja lähen täna Bodypumpi trenni. Läksin otse treeneri juurde (täiesti normaalne on nõu küsida) ja palusin tal mind aidata. Kuna ma olen jõusaalis aastaid tagasi väga vähe käinud, pole jõuharjutusi üldse teinud, siis soovitas ta mul võtta kõige väiksemad raskused (mis on 1kg mõlemale poole) ja alguses tehnika selgeks saada. No minu jaoks oli paras see, kui panin mõlemale poole kahekilosed raskused.

Trenni alguses tulekski võtta pink, matt, hantlid (vastavalt raskusele jälle, mina võtsin 1,5kg) ja kang koos raskustega. Selle, kuidas pinki lahti-kinni võtta saab teada trenni käigus ja kõik muud harjutused näidatakse ka ette. Vabalt võib esimest korda Bodypumpi minnes võtta endale kõige kergemad raskused ja ei pea treeneri juurde minema midagi küsima. Igaks juhuks võib endale kõrvale veel erinevaid raskuseid võtta ja vastavalt vajadusele siis raskust tõsta. Seda, millal on soovituslik raskust vahetada, ütleb ka treener.

Mulle bodypump meeldis. See on piisavalt jõuline, aga samas täiega lahe ja põnev. Järgmisel korral trenni minnes püüan rohkem pingutada ja vaikselt tahan ka raskuseid tõsta. Ma arvan, et ma nüüd mõnda aega kombineeringi Bodyarti ja Bodypumpi ning kunagi tulevikus proovin ka midagi uut.

Bodypump sobib ka meestele! Järgmisel korral, kui Tõnu Tallinna tuleb, vean ta endaga kaasa! :D

Siin üks lahe Bodypumpi tutvustav video:


Ja üks eineidee energiliselt Blogipilatese neiult, kelle hiljuti avastasin ja kelle videosid nüüd fännan:



Stay healthy!

13 comments:

  1. Sul on alati mõnusad postitused :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, Liisbet - aitäh Sulle. Ja pean seda sama ka Sulle ütlema! :)

      Delete
  2. Ma tahan ise ka bodypumpi minna aga kardan lihaseliseks minna, kuna ma lähen kergelt lihaseliseks. Kas sa seda ei karda?
    Väga mõnus blogi tõesti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma arvan, et praegu ei karda, sest mul pole lihast põhimõtteliselt ollagi.. :D Aga ma ise tunnen, et hakkan Bodyartis käima tihedamini kui Bodypumpis.. Tänud Sulle! :)

      Delete
  3. Ma ei taha ennast kuidagi kiitma hakata vms, aga olen spordiga tegelenud peaaegu kogu oma elu ja siinkohal arvan, et mul on nii mõningadki teadmised selles valdkonnas olemas. Ja mina isiklikult soovitan sul käia ühes konkreetses trennis, ma saan aru, et asi võib muutuda rutiinseks, aga see sinna- tänna trenni käima ei pruugi sugugi hea olla. Esiteks peab treeningnädal olema korralikult planeeritud ja kui sa treenid mitme treeneri käe all ja käid kord ühe kord teise juures, siis pole sellel, kelle juures sa parasjagu täna oled, aimu sellest, mida sa varem sel nädalal teinud oled jne. Ta võib määrata sulle mingisugused harjutsused, mida sa võib- olla ei tohikski teha, sest koormus on olnud suur, aga ta lihtsalt ei tea seda. Väga kiiresti võib tekkida ületreenitus.

    Aga muidu jagan ainult kiitust, väga khuul blogi sul ja ise näed superkena välja:)

    Grete.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, Grete! Aitäh Sulle :)

      Vot-vot, siinkohal peangi tunnistama enda teadmatust ja vähest uurimist. Sul võib täiesti õigus olla ja jätan Su ettepaneku meelde. :) Tänks!

      Delete
  4. Oeh milline energia süst mulle :D ise käin nädalas mõned korrad zumbas ja korra nädalas "kõht, selg, tuhar" trennis, bodypumpi pole julgend veel minna kuna olen kartnud et ma lihtsalt eii jõua ja käed surevad niii ära sest mul lihtsalt pole jõudu ollagi (ka väga väikeste raskustega on ju ikkagi vägaraske ja käed "surevadära") aga sa andsid julgust juurde ja kuskilt ju tuleb alustada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jess! Super! Mine proovi kindlasti ära, pärast kohe palju parem tunne :)

      Delete
  5. liiga lihaseliseks minekut bp-s küll kartma ei pea - naiskulturistid peavad nende saamiseks ikka kõvasti vaeva nägema ;) bp treenib lihasvastupidavust pigem, kasvatamiseks peaks tegema kordades suuremate raskustega väiksemaid seeriaid.

    ja kuigi mulle endale meeldivad ka naiste puhul väljajoonistunud lihased, siis vaatasin just oma väite tõestuseks neutraalse pilguga ja oma eelistusi maha surudes saalis ringi ja leidsin sealt heal juhul kolm naist, kellel tõesti natuke rohkem käe- ja õlalihaseid näha on (neid vist põhiliselt kardetakse? vaevalt kellelgi midagi näiteks kõhulihase vastu oleks:)): nendest kolmest ühte olen päris palju näinud ka jõusaalis, teise kohta ei tea midagi ja kolmas olin ma ise, kes ma tõesti olen üks sajast, kelle biitseps juba kangi vaatamisest kasvama hakkab. aga õnneks mulle meeldib - kui mul niiviisi vedanud ei oleks, käiksin tõenäoliselt jõusaalis suuremaid raskusi tõstmas.

    ja ma soovitaks just erinevaid trenne kombineerida - rühmatrennid (eriti les mills) on üles ehitatud nii, et seal on praktiliselt võimatu endale liiga teha või kui, siis just siis, kui 5x nädalas ühte trenni teed ja kehal taastuda ei lase. pigem soovitavad kõik treenerid kombineerida lihastreeninguid (nt bp või jõusaal) kardiotrennidega (spinning, zumba, bodycombat, bodyjam, misiganes tantsutrenn jne). kui sinna vahele veel mõne stretchingu või jooga või bodybalance'i (bodyart on vist sellega suht sarnane?) mahutad, oled eriti tubli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. K - aitäh soovituste ja mõtete eest. Lahe on erinevaid arvamusi kuulda ja olen viimasel ajal saanud ka vastukaja, et võiksin teha nii lihas- kui kardiotreeninguid. :)

      Delete