Tuesday, July 31

Suvereporter. Day 37 & LL


Tänasest tööpäevast polegi vist midagi pikalt rääkida. Lugesin ühte artiklit ja suvereporter Kärt Lindlo kirjutas nii kaasahaaravalt, et mulle tuli justkui meelde kaua mõlkunud mõte, et tahan kunagi kindlasti täiesti random riiki vabatahtlikku tööd tegema minna. Olen sellest juba aastaid mõelnud ja ehk avaneb võimalus järgmisel suvel minna (kui ma muidugi Ameerikasse ei lähe). Tema käis näiteks Venemaal ja tegi vabatahtlikku tööd kurtide seas. Ta ütles hästi (tsiteerin hetkel nii, nagu mõte meelde jäi):"Tegelikult ei olnud kurdid mitte nemad, vaid mina. Nemad oskasid kõik omavahel suhelda, aga mina pidin nende seas hakkama saama."

Pärast tööd mõtlesin, et teen mõned klõpsud Lucist, sest ta on nii palju kasvanud ja tundsin, et peaksin jäädvustama. Kuid ka akud said kiiresti tühjaks, niiet pikka lõbu meil polnud. '

24. juulil sai Luci 5 kuuseks. Võrdlusmoment tekib seda postitust veel meenutuseks vaadates: http://sandrelle.blogspot.com/2012/05/saame-tuttavaks-lucia.html

:)

6 comments:

  1. Mis sa Ameerikas teed?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Üks mu soovidest on kunagi ära käia Ameerikas raamatuid müümas. Hoolimata kõikidest juttudest tahan selle ära teha. :P

      Delete
  2. Võib-olla oled Sa sellest juba kuskil rääkinud, aga mul jäi küll praegu leidmata - kuidas Su eesti keele eksam läks, kas oleksid eelistanud vana/uut varianti ning palju punkte said?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei olegi üldse eksamitest rääkinud. :)

      Aga...

      Kui eksamipingis istusin, mõtlesin, et mul on nii palju mõtteid - kirusin, et miks ei ole lihtsalt kirjand. Komplekseksamil oli ikkagi soovitatav kirjutada 400 sõnaline kirjand, mitte 600 sõna: vaatasin, et mida välja või sisse jätta.

      Pealegi, kui ma ALATI leian endale teksti pärast sirvimist (mul ei ole kunagi olnud nii, et alustan ühe tekstiga ja siis umbes kaks korda vahetan ning võtan uue, oskan hästi tajuda, mis mulle sobib), siis eesti keele riigieksami ajal muutsin vähemalt kolm korda teemat.

      Lõpuks novelliteksti ja mulle tundus, et see on niiiiii lihtne - arvasin, et raudselt mingi konks ja ma lihtsalt ei taba ära! Paha tunne oli sees.

      Kolmandaks, teemad nii kattusid. Polnud valikut. Neljast kaks puudutasid põhimõteliselt eesti keelt ja kultuuri. Mulle muidugi see sobis, kirjutasingi kirjandi eesti keeles ja kultuurist, aga jah, erilist valikut ju ei olnud.

      Kuid võin öelda seda, et see on hea variant neile, kellele näiteks kirjandi kirjutamine ei sobi. Juba küsimustele vastates oli võimalik teenida häid punkte. Mõned mu tuttavad olid nii närvis eesti keele eksami pärast, sest kirjutamine ei ole olnud just nende tugevaim külg. Kuid eksamitulemused tulid päris head neil. Ehk andski tekstimõistmine punkte juurde. Usun, kui seda eksamit natukene veel näppida, siis saab sellest asja! ;)

      Ise sain 84p ja olin väga üllatunud - just positiivselt üllatunud.

      Delete
  3. Nüüd üks täiesti random ja loll küsimus: Mis lilled need on? Koduaiast? Kingitud? Kunst? Päris? Need nii ilusad ja mul oleks täpselt sellist kimpu varsti vaja:D

    ReplyDelete