Tuesday, November 15

My hair care routine

Üsna palju on siin blogis palutud, et teeksin sissekande sellest, kuidas enda juukseid hooldan. Päris kaua aega olen selle postitusega viivitanud. Lihtsalt olen mõelnud, et millest siis kirjutada, sest erilisi rituaale mul ei ole. :-)

Ei teagi, kust alustada. Ehk sellest, et mul on juba lapsest saati olnud pikad juuksed. Triibutama hakkasin neid umbes 13 aastaselt ja natukene hiljem proovisin värvimist. Emps üritas võimalikult kaua mind eemal hoida värvimisest ja tihtipealt tahtsin enda juuksed ära lõigata (kui väike olin), samuti ei lasknud ta mul seda teha, sest ta ei tahtnud, et kahetseksin. Te ei kujuta ette, kui tänulik ma praegu olen! Rääkisin kunagi ammu-ammu ka sellest, et väiksena tekkis mul mingisugune haigus ja mul oli peas üpris vähe juukseid. Kui emps poleks nii palju minuga mässanud, oleksin praaegu kiilakas, hihi. :-)

Nüüd, viimasel ajal on mul olnud palju värvimist, sest ma ei ole kindel, mida ma tahan. Kui värvin tumedaks, tahan triipe, kui mul on blondid triibud, tahan jälle tumedaks tagasi. Olen kogu aeg kahe vahel ja see on nii raske. Olen kaks korda tumedast läinud tagasi. Hetkel igatsen jälle triipe. Kindlasti mitte praegu, aga tulevikus teen otsuse - kas teen jälle triipe või värvin täiesti mustaks. Selline vahepealne kõikumine on kurnav juba. :-)

Juukseid lõikab mu ema kindla aja tagant (tal on enda nö sobiv aeg, kuidas ta lõikab), juuksuri juures pole ta kunagi lubanud lõigata. Ta usub "raskesse kätte." Kui hakkasin pikemalt seletama, siis postitus veniks päääääris pikaks. Seega juuksur on ainult mu juukseid värvinud.

Shampoonist ja palsamist - Juba mitu-mitu aastat pesen juukseid salongi toodetega. Olen nendest nii sõltuvuses, et ei saagi enam poeshampoonidega eriti pesta. Kohe on vahe märgatav ja see muudab mu tuju kuidagilt...halvaks! Tuleb näole selline huuled pruntis sad face, kui shampoon ning palsam otsas on.

Üleval pildil on TIGI Catwalk "Sleek Mystique" shampoon ja palsam, mida hetkel kasutan. Mulle meeldib kogu aeg katsetada, harva ostan samasuguseid tooteid 2 korda. Hetkel olen täiega rahul. Sobivad minu juustega ideaalselt. Sel korral ostsime pähejäetava palsami ja olin suht skeptiline. Õnneks teeb shampoon juuksed niiii pehmeks, et ei peagi palsamit kastuama. Siiski pritsin natuke pähejäetavat palsamit rätikkuivadesse juustesse ja hõõrun laiali. Seega: Teeb juuksed pehmeks, kaitseb värvi, taastab ja kaitseb üldiselt, aitab elektri juustest välja viia ja no muidugi - lõhnab naiselikult!

Salongi shampoonid kestavad mul üsna kaua, võrreldes sellega, et mul emmega mõlemal pikad juuksed.


Juukseid õlitan ma kogu aeg pärast pesu. Ahjaa, juukseid pesen iga 2-3 päeva tagant. Õnneks ei pea ma neid iga päev pesema, ei lähe ruttu mustaks. Hetkel kasutan Matrixi õli "Biolage", mis on mul nii kaua kestnud juba. Soovitan seda kohe kindlasti! Jätkub väga kauaks ja täidab õli õiget rolli!


Schwarzkopfi ladvaravi on kindlasti enamusele tuttav. Viimasel ajal ei ole ma seda tihti kasutanud, aga ikkagi kiidan selle heaks. Super toode. Ma väga pikalt igast tootest ei kirjutaks, aga kui teil on mingisugune eriline küsimus, siis võite alati küsida kommentaaride alt näiteks. :-)


No, mingisugune Schwarzkopfi toode on mul alati olnud riiulus. Eriti midagi gliss kur'i asjadest. Need mulle hulgimüügi asjadest meeldivad enim.

Siin veel üks pähejäetav palsam, mis teeb juuksed hästi läikivaks ja lõhnavaks. Seda olen ma küll juba teist korda ostnud. Parandab juusteotsi ja lisab läiget.


Ausalt öeldes on see Gliss Kur'i toode samuti pähejäetav palsam, aga kuidagilt kergem, ei koorma juukseid ja on rohkem selline vedelik. Kasutuse sellele leian enne kammimist, pihtustan seda juustesse, et oleks kergem juukseid kammida. Juba mitu-mitu aastat kasutan samalaadseid gliss kur'i tooteid.


Mul ilmselt figureerivadki Matrix, Schwarzkopf, TIGI ja... eks edasi näis! :-D Igastahes, selle Matrixi juustekreemi sain sünnipäevaks oma sõbrannalt ja veebruarist saati olen seda fännanud, vähe kasutanud, sest muidu saab ju otsa. Vahel on nii, et häid asju hoiad kuidagilt kaua (justkui poleks poest enam võimalik neid osta, eks?).

Jällegi, värvikaitse, samuti kasutan seda näiteks enne juuste föönitamist või sirgendamist, aitab ideaalselt kuumuse vastu. Muidugi minu jaoks hästi oluline - kasutan seda tihti ainult lõhna pärast. :-)


ABSOLUUTNE LEMMIK! Tigi BED HEAD'i pähejäetavat palsamit kasutasin ka enne juuste kammimist. Tegi kammimise hõlpsamaks. Lisaks hea kasutada pärast juuste värvimist, sest tagab värvi säravuse. Lõhnab nagu kookose-vanilje järele. Super hea lihtsalt. Mul nii kahju, et see otsas on! Kindlasti ostan sellise veel.

PS! Ma ei kasuta kõiki neid tooteid korraga, millest ma täna siin räägin. Need on lihtsalt praegu need tooted, mis seisavad riiulis ja mida vaheldumisi kasutan.


Review milk_shake conditioning creami kohta saab lugeda paar postitust tagasi ehk siit: http://sandrelle.blogspot.com/2011/11/people-help-people-milkshake.html


Juukseid föönitan ma väääga harva. Võib-olla kord mõne kuu jooksul. Ei ole lihtsalt vajadust selleks. No, kui kiiresti vaja kuhugile minna, siis kindlasti föönitan (näiteks talvel ei taha märja peaga välja minna).

Kui kodus föönitangi, siis on mu föönil selline armas lumehelbekse nupp, mis puhub külma õhku, seega üritan juuste kahjustamist teha nii minimaalseks kui võimalik.

Tegelikult on mu juuksed ikka sellist vatti saanud! Mäletan, kuidas 13-14 aastasena iga päev enne kooli tegin vahlitangidega lokke endale ja tupeerisin juukseid kogu aeg. Nüüd üritan ikka peaga mõelda ja juukseid mitte nii palju kahjustada. Sirgendan ka tavaliselt siis, kui kuhugile peole või sünnipäevale lähen.

Palju on küsitud, kas suvel näiteks ära ei tüüta või kas ma vaheldust ei ole tahtnud. Kusjuures ei ole ja pole ära tüüdanud. Pigem hoian nad pikana, hiljem kindlasti kahetseksin. Vahepeal on probleeme näiteks kehalise tundides, sest nt tirelit tehes astun põlvedega patsi peale või tantsides löön punupatsi hoobiga vastu nägu ja on valus. Sellised naljakad juhtumid. :-D Ma ei tea mis need teevad, kellel tõesti juuksed nagu rapuntslil! Olen kõigega harjunud juba ja ega ma eriti juustega ei mässa ka. Teen tavapärast hooldust, sest minu juuksed vähemalt ei nõua palju hoolitsust.

Erilisi maske vist juustele nagu ei tee... Tegelikult üks on, mida vahepeal saunas teen:
2 spl riitsinuseõli
2 munakollast (ilma munavalgeta)
3 spl oliiviõli
2 spl mett
+ panen toidukile ümber juuste ja selle peale veel saunarätiku. Hoian peas umbes 30 minutit.



Selline pikk postitus siis täna. Viiruse-update: Tunnen ennast ikka veel nii halvasti ja täna avastasin, et mul on ühes silmas põletik. Üks silm on normaalne ja teine peaaegu kinni. Loodan, et hommikuks paraneb, sest raske on tunnis keskenduda, kui ühe silmaga häguselt näen. :-D Oh mind ja minu kannatusi. Nagu Gretegi täna enda blogis kirjutas, ei hakka ma enam vinguma, sest vingujad inimestele ei meeldi!

Sweet dreams! :-)


6 comments:

  1. Kadestan sind, sest sul tõsiselt ilusad ja imelised juuksed! :). Hoia neid väga-väga, sest paljud tahaks selliseid juukseid.

    ReplyDelete
  2. Mulle meeldib väga see värv, mis sul on sel pildil, kus juuksed patsis. Sobib sulle ülihästi! Kuidas sellise tulemuse saavutasid? kas su loomulik juuksevärv on tume?

    ReplyDelete
  3. Väga ilusad ja terved juuksed!

    ReplyDelete
  4. Ma tahaks küsida, et kust seda riitsiunuse õli saab? Sul on väga ilusad ja terved juuksed :) Hoia neid, sest mina läksin neid pilte vaadates küll kadedaks... endal on mul õõlgadeni juuksed, kuid kunagi olid ka umbes sama pikad aga lolli peaga lõikasin ära ja nüüd väga kahetsen. Niiet hoia neid juukseid :)

    ReplyDelete
  5. Oiii, suur aitäh ilusate sõnade eest! :-) Paid!

    To anonymous 2 - Sellise tulemuse saavutasin triibutamisega.

    To anonymous 4 - Riitsinuseõli saab apteegist. Kui ostma hakkad, siis küsi ikka juuste ja küünte riitsinuseõli. Üks riitsinuseõli on ka kõhulahtisi, mida apteekrid tavaliselt annavad! :-D

    ReplyDelete
  6. mine ära kui fabulous juuksed! ja nagu ma aru saan, siis loomulikud? vau vau vau! VÄGA ilusad! kuigi sa vist kuuled seda pea iga päev...

    ReplyDelete