Monday, June 4

Esimese tööpäeva muljed


Täna siis asusin tööle kohalikus maakonnalehes Valgamaalane. Timoga koos hakkame hommikuti tööle käima, sest tema ka suvel küljendab/teeb reklaame. Hommikul umbes kella 8 ajal oli maja vaikne, mõned reporterid olid kohal, lülitasid arvuteid sisse ja juhatasid mind siis omale kohale. Ajasime juttu ja arutati, kes-kuhu üritusele minema peab. Minu naaber on Eleri. :-) Mul selline armas pesa. Noh, selline nagu kõigil, aga ikka oma ja armas. :-) Viisin esimese tööpäeva puhul kommikarbi ja vaikselt jagasingi kõigile energiakomme.

Kohe hommikul tegime ka väikse koosoleku, kus räägiti läbi teemad ja tähemärgid. Kuna minul mõtteid ei olnud, siis tegevtoimetaja pakkus mulle loo II Mulgi peost. Peatoimetaja Sirli küll tutvustas mulle töölauda (Valgamaalase server), aga vaatasime koos tegevtoimetajaga korra selle ka veel üle. Hästi mugav ja loogiline süsteem.

Tegelesingi terve hommikupooliku kuni pärastlõunani selle artikliga, kirjutasin ca 2500 tähemärki ja Timo tegi ühe graafiku ka minu artiklile juurde. Artikkel tuleb eelloona, seega kogusin lihtsalt mõtteid ootustest ja korralduslikust poolest.

Vahepeal käisime lõunal pitsat söömas ja kohvikusse tulid ka Valgamaa karjäärispetsialistid Tuuli ning Pille, ajasin nendega juttu ja nad andsid ka mulle mõtteid, millest võiksin tulevikus kirjutada. Tegin ettepaneku ka tegevtoimetajale ja tema andis enda nõusoleku.

Täna alustasin ka uue artikli kirjutamist. Vot see on mulle midagi uut. Selline probleemloo sarnane artikkel tuleb. Ma ju harjunud kultuuriuudiseid kirjutama. Kuid tegevtoimetaja andis vabad käed mulle, sain ise teema valida ja mõtlesimegi koos, et võiksin ju proovida midagi teistsugusemat.

Esimene päev läks super hästi, toimetus on nii sõbralik ja tööpäeva jooksul saab ikka nalja ka. Kõik on avatud ja lahked, aitavad kohe kui midagi vaja. Õhkkond on hästi hea, pole sellist halba kripeldavat tunnet. Ja ma tean, et see pole sellepärast, et olin esimest päeva tööl! Emps küsis õhtul kõige jutu lõpuks, et... aga kas Sulle ikka meeldib ja oli huvitav? Ütlesin, et jaa, mulle väga meeldib see, mida teen!!!

Mõtlen siin seda, et kui paljusid huvitavad minu muljed toimetusest ja seesugused vabas vormis kirjutatud tööpäeva kirjeldused? Kirjutaksin kindlasti ka edasi, sest hiljem huvitav lugeda, aga vajutage selle postituse alla vastavasse kastikestesse ja siis saan teada, mida arvate. Kas viitsite lugeda või mitte. :-)

 Täna oli selline meremehe stiili tuju :-)

2 comments:

  1. Muidugi kirjuta! Mina küll loeksin, ja kindlasti on selliseid inimesi veel.. :)

    ReplyDelete